Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakav je to derbi?!

Červar svjetski raritet: Momčad u Zagrebu, on u Skoplju

'24.03.2012., Arena, Zagreb - Rukomet, druga utakmica osmine finala Lige prvaka, Croatia Osiguranje Zagreb - HC Metalurg Skopje. Lino Cervar. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
09.03.2013.
u 11:53

Makedonski se klub ljuti što utakmica nije odgođena, pa na put ne šalje trenera i devet najvećih zvijezda

Dvoboj rukometaša Croatia osiguranja Zagreba i Metalurga tri kola prije kraja osnovnog dijela SEHA lige (subota, Kutija šibica u 18 sati, HTV 2) trebao je biti derbi dviju vodećih momčadi u borbi za Final Four. No, skopski klub zaigrat će s kombiniranom postavom. Makedonski rukometaši završnicu u Skoplju već su izborili, a dvoboj s Dinamom iz Minska u osmini finala Lige prvaka proglasili su na svojoj službenoj stranici \"najvažnijim u povijesti Metalurga i makedonskog klupskog rukometa\". Jer, nijedan klub iz Makedonije još nije igrao u četvrtfinalu najelitnijeg klupskog natjecanja.

Lino: To je klupska odluka

Tako će u Zagrebu istrčati postava u kojoj će biti devetorica rukometaša iz kadra prve momčadi te šestorica juniora, od kojih su dvojica šesnaestogodišnjaci. Vodit će ih pomoćni trener Aleksandar Petrovski i trener juniora Aco Jović, a glavni trener Lino Červar ostat će u Skopju pripremati devetoricu svojih zvijezda: Stanića, Rakčevića, Dimovskog, Vugrineca, Kozlinu, Markoskog, Dodera, Mojovskog i Alušovskog. U svijetu sporta često momčadi u rezultatski nevažnim utakmicama odmaraju igrače, ali doista je gotovo nezapamćen svjetski raritet da prvi trener ne putuje s momčadi na utakmicu. Dakako, da pritom nije razlog viša sila, poput bolesti.

- Takva je klupska odluka - kratko nam je prokomentirao Červar.

I ima logike! Lino će, kao i glavni Metalurgovi igrači, tako izbjeći dugotrajan put autobusom do Zagreba i natrag (u jednom smjeru više od deset sati) jer već u četvrtak, 14. ožujka, čeka ih prvi dvoboj s Dinamom u Minsku. A u subotu je i izborna skupština saveza pa će i klupski čelnici ostati u Skoplju. Već se neko vrijeme špekulira s Červarovim imenom u kontekstu makedonskog izbornika...

Već su jednom kažnjeni

U Metalurgu su pritom pomalo ljutiti na CO Zagreb tvrdeći da nije pristao na odgodu utakmice, kao i na povjerenika SEHA lige Marjana Načevskog koji je ujedno i glavni tajnik makedonskog saveza. Tvrde da se u ovakvim slučajevima Zagrebu i Vardaru izlazilo u susret. Inače, Metalurg je jednu utakmicu svojedobno već izgubio za zelenim stolom, jer nije otputovao u Prešov.

- Službeni zahtjev za odgodu nikada nismo dobili. Tek smo u jednom razgovoru rekli Metalurgu da zahtjev za odgodu pošalje i nama i Sportskoj dimenziji koja je osigurala TV prijenos – opovrgava Skopljance Ante Ančić, glavni menadžer CO Zagreba.

Slavko Goluža, trener zagrebaša, ne zamara se tim stvarima izvan terena, a o nastupu oporavljenika Davida Špilera odlučit će liječnici.

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
!zagreb!
12:26 09.03.2013.

A prošle godine mi smo igrali četvrtfinale sa Hamburgom odmah iza f4 seha lige. Makedonci pretjeruju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije