Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lino červar

Červar: Rudić je mogao ostati izbornik do kraja života

'31.01.2010., Bec, Austrija - Rukometna utakmica Europskog prvenstva, finalni susret izmedju Hrvatske i Francuske.Lino Cervar. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
Antonio Bronić/Pixsell
14.09.2012.
u 09:15

Lino Červar, baš kao i vaterpolski izbornik Ratko Rudić, pomalo je neočekivano napustio mjesto izbornika hrvatske rukometne reprezentacije.

Nakon EP-a u Austriji i osvajanja srebrne medalje, 2010. godine Lino je otišao i mjesto prepustio Slavku Goluži. U sedam godina osvojio je sedam medalja. Bio je svjetski (2003.) i olimpijski pobjednik (2004.).

– Ratko je još mogao biti izbornik da je to htio. No očigledno je bila njegova volja da kaže dosta. Dobra je stvar što je ostao u hrvatskom vaterpolu. I kao sportski direktor bit će od velike pomoći. Novom izborniku sigurno će biti dragocjeni njegovi savjeti, s obzirom na ogromno iskustvo. No Rudić će biti od velike pomoći i u organizacijskom smislu – rekao je Lino Červar, koji, za razliku od Rudića, nije ostao u hrvatskom rukometu, već je postao trener skopskog Metalurga.

– Nudili su mi mjesto savjetnika, gurali su me da budem izbornik rukometašica, ali me to u tom trenutku nije zanimalo – rekao je Červar.

Ratka Rudića iznimno cijeni.

– Rudić je veliki trener od kojeg se može puno naučiti. Ne samo u vaterpolu. To je trener koji je napravio velike stvari za hrvatski vaterpolo i otišao je s mjesta izbornika kao olimpijski pobjednik. Bolji trenutak za odlazak nije mogao izabrati, ali mislim da je mogao ostati još koju godinu. No sigurno je dobro razmislio i donio odluku koja je možda iznenadila, a možda i nije jer je takvo što najavio nakon Londona – istaknuo je Červar.

Ključne riječi

Komentara 3

S6
starkey 662002
09:48 14.09.2012.

...Ratko za razliku od Červara ima puno više soli u glavi...

KR
kromiki
10:28 14.09.2012.

E moj Lino !!! Velika je razlika između Tebe i Njega između Vaterpolo i Rukometne organizacije. Zašto ne kažeš pravu istinu: TI NISI MOGAO OSTATI TRENEROM REPREZENTACIJE A ON JE MOGAO - VATERPOLO JOŠ (valjda i neće) NIJE PREUZELA "KORPORACIJA" KAO ŠTO JE TO RUKOMET, NOGOMET. E kad je tako onda se ne može reći ni istina. Bravo Bukiću i društvo - ne dajte se ili bi i Vi bili nemoćni da se tu valja velika lova. Pa ni u rukometu nije "KORPORACIJI" bilo dovoljno, zato su i išli kandidirat za svjetsko da preko izgradnje DVORANA dignu pravu lovu. No reći će Lino sve - kad dođe u duboku mirovinu.

OB
-obrisani-
13:00 14.09.2012.

SVETI LINO CERVAR!!!! Lino vrati se kuci i uzmi repku opet u ruke!Hrvatska te strasno triba!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije