Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA STRAHA Hrvatska rukometna mladost u Areni se poigrala s Rusijom

Červar: Ova reprezentacija ima budućnost

27.12.2008.
u 23:03

Na otvaranju zagrebačke Arene rukometaši Hrvatske pobijedili su Rusiju sa 33:24 (16:9). I jedni i drugi bili su oslabljeni u odnosu na sastave s kojima će igrati na predstojećem svjetskom prvenstvu. Doduše, Lini Červaru je nedostajalo najmanje sedam-osam igrača koji igraju u Njemačkoj i Španjolskoj, a ruskom izborniku Čigarevu tek dvojica.

- Dvorana je prekrasna, kao i navijači. Izuzetna čast nam je što su upravo nas pozvali na otvaranje dvorane. Prvi put smo nakon Olimpijskih igara nastupili u pomlađenom sastavu i bez Maksimova koji je ovu reprezentaciju vodio godinama. Hrvatska je bila puno bolja i tu se nema što dodati. Igrali su jako dobro u obrani. Nadam se da ćemo popraviti našu igru do početka Svjetskog prvenstva. Ustvari, nadam se da ćemo bolje igrati već u Osijeku - rekao je Nikolaj Čigarev, ruski izbornik.

Hrvatin na lijevom krilu
Možda je izostala malo veća buka navijača, no bez obzira na to atmosfera u dvorani bila je više svečarska.

- Navijači su bili baš maštoviti. Bilo mi je ugodno igrati - rekao je Aleksej Kamanjin, ruski reprezentativac.

Lino Červar počeo je u postavi s mladim Mateo Hrvatinom na lijevom krilu. Tamo gdje je trebao biti ozlijeđeni Manuel Štrlek. I mali Hrvatin odigrao je više nego dobro prvo poluvrijeme. Kada nema Štrleka ima Hrvatina.

- Svi oni koji su bili na međunarodnom turniru u Grazu nisu iznenađeni našom igrom i rezultatom. Ti dečki su i tamo ovako dobro igrali. No, ne bih nikoga posebno izdvajao. Pobijedio je kolektiv. I tomu ćemo težiti na Svjetskom prvenstvu. Na ovoj utakmici igrali smo obrane 5-1 i 6-0, a u Osijeku ćemo isprobati i 3-2-1 obranu - istaknuo je Lino Červar.

Koliko je naša obrana dobro igrala pokazuje i činjenica da su Rusi svoj prvi pogodak iz igre postigli u desetoj minuti. Da je Hrvatska imala malo više raspoložene vratare razlika bi bila još veća u korist Hrvatske. Ipak, mladi Pešić pokazao je da je u ovom trenutku u maloj prednosti nad Somićem i Šunjićem.

“Džomba, Džomba!”, zaorilo se u jednom trenutku dvoranom. No, Čupić i Horvat odigrali su jako dobro na desnom krilu tako da izbornik tu neće imati što brinuti.

Vori zabio prvi pogodak
Naš najbolji igrač bio je Igor Vori koji je postigao nekoliko fantastičnih pogodaka.

- Ova reprezentacija ima budućnost. Ovi mladi dečki dokazali su da jednog dana mogu dostojno zamijeniti naše glavne adute. Atmosfera je bila divna, nadam se da će i u Osijeku biti isto tako dobro - zaključio je Vori, strijelac prvog pogotka u novoj dvorani.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije