Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA 5. MJESTO

Červar otkrio što očekuje od utakmice sa Švedskom

Lino Červar
Foto: DPA/Pixsell
1/6
25.01.2019.
u 14:58

- Ostaje nam zadnja utakmica sa Šveđanima, a svoj cilj smo već ostvarili. No, nastojat ćemo okončati ovaj naporan turnir kao pobjednici.

 Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će u subotu u 20.30 sati u danskom Herningu utakmicu sa Švedskom za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu. 

Sa Šveđanima će izabranici Line Červara odigrati revijalnu utakmicu za prestiž, s obzirom da su obje momčadi ostale bez polufinala, a osigurale su olimpijske kvalifikacije. 

Švedska je protivnik s kojim smo prošle godine igrali dvije prijateljske utakmice, ubilježili smo poraz i pobjedu, ali su puno bitniju utakmicu odigrali lani u skupini Eura u Spaladium Areni u Splitu, kada je Švedska neočekivano slavila s 35-31. Taj poraz je izbacio hrvatsku reprezentaciju iz borbe za medalju, tako da pred Kaubojima ipak postoji određeni motiv, čega je svjestan i izbornik Lino Červar.  

- Ostaje nam zadnja utakmica sa Šveđanima, a svoj cilj smo već ostvarili. No, nastojat ćemo okončati ovaj naporan turnir kao pobjednici. Šveđane znamo vrlo dobro jer smo igrali dvije prijateljske utakmice, igraju brzi centar i imaju odličnu tranziciju, kao i nekoliko vrhunskih igrača. Motiva nam ne nedostaje. Šveđani su nas pobijedili lani na Euru u Splitu i tada nas izbacili iz borbe za medalju. Želimo pobjedu - kazao je Červar. 

Vratar Marin Šego odlično je branio cijelo prvenstvo, a jedinu lošu predstavu imao je u ključnom porazu od Brazila u Koelnu. 

- Odmorili smo se i regenerirali. Cijeli turnir smo jako dobro odigrali, iako naša pozicija i borba za peto mjesto to baš ne govori. Vjerojatno će protiv Šveđana biti dosta trke i borbe, ali nastojat ćemo pobijediti da ipak s osmijehom završimo prvenstvo - kazao je Šego. 

Inače, Hrvatska i Švedska su dosad odigrali 12 dvoboja, a obje ekipe imaju po šest pobjeda. Najpoznatija hrvatska pobjeda dogodila se 1996. godine u finalu Olimpijskih igara u Atlanti, kada se Hrvatska domogla zlata čuvenom pobjedom 27-26. 

U subotu će se od 17.30 Španjolska i Egipat boriti za sedmo mjesto, posljednje koje vodi u olimpijske kvalifikacije, a u petak se u Hamburgu u polufinalu sastaju Norveška i Njemačka, te Danska i Francuska. 

>> Pogledajte Červarov obračun s kritičarima

Komentara 3

VO
vorda400
16:46 25.01.2019.

Pa ovo je tak utakmica za razgibavanje malo jači trening neće valjda 100% jurišati sad bi najbolje bilo da se netko ozljedi na nebitnoj utakmici

ME
megaja
23:11 25.01.2019.

koji ovo kreten napiše da je Šego loše branio protiv Brazila kad je pola susreta bio na klupi

ZO
zoca
16:07 25.01.2019.

svedi su odlicni i njiv nije lako pobijediti imaju bolje sutere i izvrsne vratare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije