Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD ZAGREB

Červar: Odigrali smo neočekivano dobro i nismo zaslužili poraz

PPD Zagreb
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
17.09.2018.
u 08:04

- Očekivali smo ovakav Zagreb, mlad, poletan, brz, čvrst u obrani... Mogli su nas i pobijediti. Mi smo stisnuli posljednjih 25 minuta, odigrali bolji rukomet nego do tada i na koncu uz malo sreće slavili - kazao je Šego.

Rukometaši PPD Zagreba poraženi su u utakmici prvog kola elitne skupine B Lige prvaka, iznimno igranoj u Osijeku, od najbolje mađarske momčadi Pick Szegeda 23:24. Neugodna, već šest godina duga tradicija, nastavila je živjeti iako je momčadi Line Červara malo nedostajalo da prvi puta još od rujna 2012. nakon utakmice protiv Szegeda parket ne napusti pognute glave.

Ravnić promašio za bod

Zagreb je “rudario” za rezultat i Szeged u prvom dijelu sveo na tek devet golova. U uvodnih 30 minuta igralo se skoro pogodak po pogodak i prvi put je hrvatski prvak na osjetniju prednost otišao na izmaku prvih pola sata (12:9). No ta teško stečena, i u utakmici s malo golova velika prednost u nastavku se brzo istopila, već u 34. minuti mađarski prvak stigao je do izjednačenja (13:13), a u 36. i do prvog vodstva na utakmici (13:14). U 43. minuti Zagreb opet vraća u prednost (17:16), ali ta rezultatska klackalica na koncu je završila na štetu Červarove momčadi iako je u posljednjim sekundama Ravnić imao pokušaj iako za zasluženi bod.

- Morali smo ovako igrati, da ih spustimo na 23-24 gola i tako ćemo igrati ovu sezonu jer teško da mi nekim momčadima možemo parirati velikim brojem golova. Odigrali smo korektnu utakmicu, oni nisu danas bili na top razini, ali takve su vrhunske ekipe, i kad ne igraju dobro one pobjede. Da smo barem uzeli bod bio bi nam to veliki poguranac za dalje. Dokazali smo da možemo igrati protiv jakih ekipa i ovo nam je dobar motiv za ono što slijedi - rekao je kapetan Zlatko Horvat čijih ni osam pogodaka (od čega tri sa sedmerca) nisu bila dovoljna.

PPD Zagreb
1/13

Zagreb je bio jako blizu bod(ova), a na koncu nezasluženo ostao praznih ruku.

Šego zaustavio “plinare”

- Moram prihvatiti poraz, ali nismo ga zaslužili, žao mi je zbog za dečke jer im sav trud se nije vratio. Počeli smo jako dobro, ali smo izgubili previše lopti i umjesto da vodimo s pet-šest razlike nakon deset minuta mi smo se mučili. U drugom dijelu naša obrana je, u odnosu na prvi dio pala, dijelom i zbog isključenja Kontreca, ali i povrh svega mislim kako nismo zaslužili da izgubimo utakmicu. Odigrali smo neočekivani dobro, nadigrali smo momčad koja cilja četvrtfinale Lige prvaka, a koja je kada je naša obrana funkcionirala bila u velikim problemima. Promašili smo previše zicera, bilo je u tim situacijama malo i respekta malo i nesnalažljivosti - komentirao je utakmicu Lino Červar.

Blizina Osijeka, a Szeged je udaljen svega dvjestotinjak kilometara, motivirala je navijače mađarske momčadi na masovniji dolazak. Njih nekoliko stotina euforično je proslavljalo obrane Marina Šege koji je bio zid za Zagrebove ambicije. Na koncu je skinuo 11 lopti, četiri više od oba Zagrebova vratara zajedno. Uz Banhidija (sedam) i Kallmana (šest golova) bio je junak Szegedove pobjede u Osijeku.

- Očekivali smo ovakav Zagreb, mlad, poletan, brz, čvrst u obrani... Mogli su nas i pobijediti. Mi smo stisnuli posljednjih 25 minuta, odigrali bolji rukomet nego do tada i na koncu uz malo sreće slavili - kazao je Šego.

Za rukometaše Zagreba nema odmora, već u utorak putuju za Njemačku gdje će dan kasnije odigrati utakmicu protiv Flensburga čiji su rukometaši sinioć bez većih prioblema slaivli u gostima kod Nantesa (31:34). Inače, Nantes je lani igrao na završnom turniru Lige prvaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije