Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši izbornik

Červar: Nismo bili psihički spremni za Dance

'24.03.2012., Arena, Zagreb - Rukomet, druga utakmica osmine finala Lige prvaka, Croatia Osiguranje Zagreb - HC Metalurg Skopje. Lino Cervar. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
28.01.2013.
u 08:00

Hrvatskoj treba prava analiza zašto gubimo treći put zaredom u polufinalu

Lino Červar, bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, gledao je Svjetsko prvenstvu u Skoplju gdje se priprema s Metalurgom za nastavak natjecanja u Ligi prvaka. Već 9. veljače gostuje u Velenju kod Gorenja.

Bili smo nervozni i napeti

– Drago mi je da su naši rukometaši nastavili osvajati medalje na velikim natjecanjima. Ovo je deveta u posljednjih deset godina. Drago mi je da se nastavio i proces pomlađivanja reprezentacije koji sam ja počeo 2009. godine na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj – rekao je Lino. Što je vidio novoga u našoj reprezentaciji na ovom prvenstvu?

– Vidio sam zajedništvo, veliku borbenost. Fantastične izvedbe protiv Mađarske, Španjolske, Francuske.

Ali?

– Ostaje žal za još jednim izgubljenim finalom. Treba sada biti mudar i napravili veliku analizu zašto gubimo treći put zaredom u polufinalu. Na Europskom prvenstvu u Srbiji igrali smo poput rakete, a onda stanemo protiv Srbije. U Londonu smo sve \"derali\" do Francuza. Sve smo \"ubijali\" kontrama, a onda protiv Francuske istrčimo samo jednu, a oni devet. Protiv Danske u Španjolskoj isto. Oni istrče 13 kontri, a mi samo jednu.

Zna i odgovor zašto smo tako slabo igrali protiv Danske.

– Ne vjerujem da ću pogriješiti ako kažem da igrači psihički nisu bili spremni za utakmicu. Izašli su na parket olovnih nogu, zabrinuti, nervozni, napeti. Trebalo je znati igrati pod takvim pritiskom. I zato treba napraviti analizu. No, bez obzira na taj kiks protiv Danaca moramo biti zadovoljni. Nažalost, ja nikad nisam kao izbornik osvojio broncu pa ne znam kakav je to osjećaj. Triput sam gubio te utakmice, dok Goluži to ide puno bolje. On je triput pobijedio u tim utakmicama – istaknuo je Červar.

Metalurg je siguran

Makedonija je ostala bez izbornika nakon ovog svjetskog prvenstva. Hoće li Lino Červar biti prvi kandidat za klupu njihove reprezentacije?

– Ne vjerujem. To je gotovo pa nemoguće. Ja sam u Skoplje i Makedoniju došao da budem trener Metalurga. Za to sam plaćen. I trenutačno razmišljam kako igrače moga kluba koji su igrali za reprezentaciju podignem jer su svi došli depresivni. I vratar Stanić ima problema sa leđima. U Velenju nas sigurno očekuje velika euforija zbog rezultata slovenske reprezentacije. U Velenju nas čekaju Bezjak, Dolenec, Dobelšek, Gaber, Pucelj, igrači koji su sa Slovenijom igrali polufinale – istaknuo je Červar.

I dok je Metalurg siguran u osminu finala Lige prvaka, zagrebaši nisu ni blizu.  

– Uvjeren sam da će Zagreb pobijediti Dinamo iz Minska i Kadetten na svom parketu i tako izboriti osminu finala. Problem će biti ako Pick Szeged pobijedi u Švicarskoj. U tom slučaju zagrebaši ovise o drugim rezultatima, a ne o sebi i to nije dobro – zaključio je Mago di Umago.

>>>Duvnjak u idealnoj sedmorki turnira, Hansen najbolji igrač

Ključne riječi

Komentara 7

BR
bricktop
09:28 28.01.2013.

ne svidja mi se goluza uopce, ali mislim da radi dobar posao, ekipa ima svoju prepoznatljivu igru i kad je sve poslozeno (psiholoska priprema i analiza protivnika) tad je ta ekipa nezaustavljiva, ne vidim tko bi nas mogao dobiti....naravno, goluza mora jos sazrijeti kao trener, jos je zelen, i ekipa uz trenera....otuda i ti porazi u polufinalima kad smo do tada bili toliko dominantni....ali poanta moga "pametovanja" (jbg, ipak sam navijac koji mora reci svoje) je ovaj kepec cervar...taj se i dalje ponasa kao da su sve medalje dosle i dalje dolaze radi njega i njegove pameti....a taj se protiv francuza u finalu 2009. potpuno izgubio...horvat igra desnog vanjskog, lackovic na lijevom krilu...i onda prosere ovakve gluposti, kao da ima tu i njegovih zasluga a imao je 100x talentiraniju generaciju od ove i gubio je sve vazne utakmice od 2005. do 2009....ono su bili umjetnici, ovo su radnici.....pustit goluzu da radi, jer ima viziju i da izvuce iz ovih igraca najbolje.....

AK
akil
10:20 28.01.2013.

Doveli im žene i cure u kamp.Pa zar neznate kako se gubi snaga?To netreba pitati Linu,to sam im i ja rekao!

LO
logossun
08:35 28.01.2013.

Ne treba posebna analiza: svaki puta idemo "na srce" i "na glavu" i istrošimo se prije vremena. Tako je bilo i ovaj puta. Hrvatska redovno dobiva sve tekme u skupinama, a onda jao i naopako. Odabrali su pošto-poto poraziti prvo Španjolsku, onda Francusku... Što se mene tiče - OK, ali tako će se ovaj scenario i dalje događati. "Kauboji" (oni izvorni) su uspjeli jer su bili virtuozna ekipa, što ova još nije. Ako hoće bolje medalje - pamet umjesto previše srca, jeb'ga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije