Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME U POREČU

Červar: Neki misle da će susreti s Japanom i Angolom biti lagani, ali...

Lino Červar
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/4
04.01.2021.
u 08:14

- – Motivacije sigurno ne nedostaje, mislim da smo dosta homogenizirani i to je ono najbitnij - ističe Červar

Rukometaši Hrvatske odrađuju u Poreču završne pripreme za Svjetsko prvenstvo koje 13. siječnja počinje u Egiptu. U okviru priprema naša reprezentacija odigrat će dvije utakmice protiv Španjolske, 5. siječnja u Poreču te 9. siječnja u Madridu.

Riječ je o utakmicama koje se boduju za EHF Europski kup. Inače, na pripremama u Poreču je 21 igrač, dok će na SP putovati dvadeset igrača.

Na SP ide 20 igrača

Trenutačno se na pripremama radi usporedo na podizanju i ujednačavanje tjelesne spreme, ali i taktičke varijante. Za prvi dio zadužen je Miljenko Rak sa svojim suradnikom Danijelom Brajkovićem. Naime, mnogi su igrači tijekom ove sezone imali povremene prekide zbog korone u svojim klubovima pa su bili u samoizolaciji i nisu mogli trenirati punim kapacitetom.

Dio ih je prebolio koronu, neki su imali i ozljede i sada se sve to mora ujednačiti i dovesti na optimalnu razinu. Onaj drugi dio odrađuje izbornik Lino Červar s trenerom Hrvojem Horvatom i Igorom Vorijem. S vratarima pak posebno radi Matija Bilušić.

– Motivacije sigurno ne nedostaje, mislim da smo dosta homogenizirani i to je ono najbitnije. A ono drugo, imamo nedostataka kao što znate, Karačić se liječi, Štrlek će danas početi raditi s nama. Ali ono najbitnije, ne nedostaje nam ambicije i želje za pobjedom.

Mogu obećati da oni koji budu igrali će dati sve od sebe, to je naša tradicionalna vrijednost. Fokusirani smo već na Japan i Katar prije svega, znamo da će nam to biti teške utakmice iako neki pokušavaju progurati da će to biti lagane utakmice. Sigurno da već sad svi analiziramo jedni druge – istaknuo je Lino Červar, izbornik Hrvatske.

Željko Musa odrađuje posljednju sezonu u Magdeburgu, a od jeseni bit će novi igrač PPD Zagreba.

– U reprezentaciji je uvijek dobra atmosfera. Već smo naviknuli na nošenje maski proteklih mjeseci tako da nam te epidemiološke mjere nisu nešto novo. U Njemačkoj je bilo dosta utakmica i naviknuli smo na te protokole, ali kako nama, tako je i svima. Mi smo spremni, mi smo motivirani i jedva čekamo da počne Svjetsko prvenstvo.

Primarni cilj nam je kao i uvijek ići od utakmice do utakmice, i kao i uvijek, mi gledamo da pobijedimo svaku sljedeću utakmicu. Ono što je najbitnije je zdravlje i samo neka je zdravlja – istaknuo je Musa.

Važno je ostati zdrav

Halil Jaganjac, lijevi vanjski Nexea, nada se da će se naći među putnicima za Egipat.

– Poreč je postao naša standardna postaja. Sad su nam se priključili dečki iz Bundeslige i dečki koji su igrali Ligu prvaka. Najprije nas očekuju dvije utakmice sa Španjolcima da malo isprobamo formu, da vidimo gdje smo. Ono najvažnije je da ostanemo zdravi, da nema virusa i povreda. Što se tiče priprema, ukomponirane su fizička sprema i taktika, tako da se izbornik i stručni stožer trude da bude i jedno i drugo – istaknuo je Jaganjac.

Komentara 3

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:08 05.01.2021.

Baš nešto gledam grupe pa sabirem i oduzimam i onda dođem do zaključka gle opet mi prvaci svijeta, vjerujte mi nije neskromno.

Avatar manjejeviše
manjejeviše
09:17 04.01.2021.

Viceprvaci Eurpoe se plaše Japana i Angole. Ma daj Lino haha

SV
Svedo
10:29 04.01.2021.

gdje smo mi od Japana, mi smo lopovski narod koji ništa drugo nezna nego krasti i branili smo se za drek a ne za djecu i sada je kasno ali da sam znal

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije