Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okupili se kauboji uoči ep-a

Červar: Nakon sedam godina mijenjamo stil igre

rukomet
26.12.2009.
u 15:11

Prvi se put u stručnome stožeru kao trener vratara pojavio Vlado Šola, koji je s Červarom bio svjetski i olimpijski prvak. U momčadi čak sedam dvometraša

U Zagrebu se u subotu okupila hrvatska rukometna reprezentacija koju 19. siječnja 2010. godine očekuje nastup na europskom prvenstvu u Austriji.

Od 28 igrača koji su na Červarovu popisu, nisu stigli oni koji igraju u Njemačkoj (Lacković, Vori, Duvnjak, Vuković, Zrnić, Miljak i Kedžo) te Vukić i Metličić, koje izbornik nije ni zvao na ovaj dio priprema.

Okosnica je još tu

– Što se tiče Metličića, nakon našeg posljednjeg razgovora zaključili smo da će doći samo bude li nam potreban. Dakle, ako se, ne daj Bože, netko ozlijedi ili ako procijenim da je netko od ljevaka u lošijoj formi – istaknuo je Lino Červar.

U Austriju ćemo s pomlađenom reprezentacijom.

– Mi smo reprezentaciju već pomladili na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj prošle godine. Još imamo okosnicu koja postoji od Portugala 2003. godine. Očekivanja? Pokušat ćemo postići što više. Imamo DVD-snimke svih suparnika u prvome i drugome krugu. Dobro ćemo proučiti sve mane naših suparnika i dobro se pripremiti za svakoga – rekao je Červar.

Nije li ostalo premalo dana za pripreme?

– Da, vrijeme nam i ne ide na ruku i zato ćemo svaki trening iskoristiti maksimalno – istaknuo je Lino Červar i dodao:

– U momčadi imamo trenutačno sedam dvometraša, što nikada nismo imali. Prvi put od 2003. godine mijenjat ćemo način igranja u obrani i napadu. U Austriji ćete vidjeti posve novu Hrvatsku – rekao je Červar, koji će u Austriji deseti put voditi reprezentaciju na velikome natjecanju.

Ivano Balić došao je dobro raspoložen na pripreme.

Šola trener vratara

– Dobro je što se Ivano smije. To znači da je dobro – rekao je Lino Červar, a Ivano mu je odgovorio:

– Smijem se ja već šest mjeseci. Nemam više velikih problema s leđima i nadam se da će tako ostati do kraja europskoga prvenstva – istaknuo je Ivano.

Vlado Šola prvi je put u stručnome stožeru trener vratara. Neće mu biti lako jer osim Mirka Alilovića na raspolaganju ima četiri mlada i neiskusna vratara. Doduše, među njima je i Ivan Pešić, no on nije branio tijekom cijele polusezone. Možda se ipak trebalo naći mjesta za iskusnije, Kelentrića i Blažička, koji brane u Njemačkoj.

– Odabir vratara Červarova je stvar. Ja sam ovdje samo radnik – rekao je Šola.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije