Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVO EURO CUP

Červar najavio iskustvo u momčadi: Siguran sam da idemo na OI

Zagreb: U Ligi prvaka susreli se PPD Zagreb i Aalborg Handbold
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
15.10.2020.
u 09:02

U situaciji kada mi je Horvat rekao da u ovom trenutku ne može sudjelovati u studentskim utakmicama zbog privatnih razloga morao sam pronaći novo rješenje, a to je iskusni Čupić

Nakon devet mjeseci okuplja se hrvatska rukometna muška reprezentacija. Naime, 4. i 7. studenog očekuju nas prvi susreti u EHF Europskom kupu protiv Slovačke u gostima te s Mađarskom u Osijeku. Lino Červar, izbornik hrvatske reprezentacije, objavio je popis 19 igrača koji će kandidirati za ova dva susreta.

Horvat sam odustao

Izbornik je pozvao sljedeće igrače – vratari: Šego, Pešić; desna krila: Čupić, Božić-Pavletić; lijeva krila: Štrlek, Mandić; kružni: Musa, Marić, Brozović, Šipić; lijevi vanjski: Mamić, Duvnjak, Jaganjac, Hrstić; srednji vanjski: Cindrić, Karačić, Pavlović; desni vanjski: Š. Ivić, Martinović. U pričuvi su Ašanin, Matanović, Mihić, Ravnić, Šarac, Kuduz, Vekić i Car. U odnosu na momčad koja je osvojila srebro na Europskom prvenstvu u Stockholmu u veljači ove godine među 19 nema ozlijeđenog Stepančića, Horvata, Šarca, Matanovića i Ašanina.

– Povratnici u reprezentaciju su Čupić i Štrlek. Što se tiče Čupića, on je izrazio da želi igrati. U situaciji kada mi je Horvat rekao da u ovom trenutku ne može sudjelovati u studentskim utakmicama zbog privatnih razloga morao sam pronaći novo rješenje, a to je iskusni Čupić. Zlatko Horvat rekao je da će biti na raspolaganju, ako ga zatrebam, za neke sljedeće akcije. Što se tiče Štrleka, o njegovu povratku već se pisalo i tu ništa više nije sporno – istaknuo je Červar.

Još su se vratili neki igrali u roster, poput vratara Pešića i Šime Ivića?

– Pešić ima sjajnu sezonu u Meškovu, a Šime se nametnuo odličnim igrama u njemačkom Erlangenu. Odlično u Njemačkoj igra i Ivan Martinović tako da ćemo imati dvojac desnih vanjskih iz Bundeslige – naglasio je Červar.

Protiv Slovačke i Mađarske igramo s najjačim sastavom. Prva postava trebala bi biti prilično iskusna – Šego (35 godina) na vratima, a krilima Štrlek (32) i Čupić (34), na crti Musa (34) te u vanjskoj liniji Duvnjak (32), Luka Cindrić (27) i Šime Ivić (27). Od mlađih igrača tu su tek Martinović (22), Jaganjac (22), Šipić (24), Hrstić (24) i Mandić (23).

Veliki problem pandemija

– Imamo zgusnut raspored i malo vremena pa nemam vremena za isprobavanje mladih ili novih igrača. Nama je svaka utakmica bitna da što bolje uigramo momčad koja će igrati na Svjetskom prvenstvu u Egiptu u siječnju sljedeće godine te u ožujskim kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre u Tokio. Na kraju krajeva, vjerujem da ćemo igrati na Igrama – istaknuo je Lino Červar.

Veliki problem za sport predstavlja pandemija.

– Kao što znate, čeka nas jako teško razdoblje s mnogo izazova. Ne samo kada je korona u pitanju već i brojna natjecanja u vrlo kratkom vremenu. Nadam se da će svi biti zdravi. Budući da nemamo previše mogućnosti za uigravanje, pozvao sam 19 igrača, uz još osam onih koji su na pričuvnoj listi. Nitko od njih nije otpisan, dapače mogućnosti svakog od njih znam dobro, posebno mladih, ali želio sam vidjeti i neke druge igrače. Okupljamo se 2. studenog i vjerojatno ćemo imati tek jedan trening uoči odlaska u Bratislavu. Jer, kad se okupimo, svi igrači morat će prvo na testiranje. U Slovačku putujemo čarterom na dan utakmice i vraćamo se odmah poslije, ali ne u Zagreb, već u Osijek – kaže Červar.

Hoće li u Osijeku biti dozvoljen ulazak gledatelja?

– Bilo bi lijepo kada bi nas bodrilo barem nekoliko stotina navijača. Situacija je takva kakva jest. Treba se čuvati. Broj oboljelih raste, ne samo kod nas već i u cijeloj Europi – zaključio je Lino Červar.

U reprezentaciju, na mjesto direktora, vratio se i Igor Vori koji je kratko bio trener zagrebaša. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije