Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKO PRVENSTVO RTL želi imati kameru i u hrvatskoj svlačionici

Červar kao Veliki Brat

07.12.2008.
u 16:46

Njemački RTL predstavio je prošli tjedan pompozni projekt praćenja Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj. Poseban naglasak imat će, naravno, na njemačkoj reprezentaciji čije će utakmice već u Varaždinu pokrivati najmanje 15 kamera, uključujući tzv. pauk-kameru koja će lebdjeti iznad terena, kameru koja će prikazivati situacije iz vratarskog kuta, ali i kameru u svlačionici reprezentacije!

Brand kao cenzor
Na istu ideju došli su i na hrvatskom RTL-u i već su poslali zahtjev HRS-u da postave kameru u svlačionici paklenih.

- Naša zamisao nije da se stalno snima, ne bi to išlo uživo već bismo snimke odloženo prikazivali u dogovoru s čelnicima saveza i izbornikom. Želja nam je, osim same igre, prikazati što više emocija i pozadinu spektakla na igralištu, kao što smo to radili u Grazu s jednom kamerom koja je pratila samo klupu reprezentacije - kaže RTL-ov glavni menadžer projekta SP 2009. Slaven Paunović.

Zanimljivo je da u njemačkom rukometnom realityju izbornik Heiner Brand ima ulogu Velikog brata i bez njegova pristanka nijedna scena ne može se prikazati. No, Lino Červar bi teško preuzeo i tu obvezu.

Šola suzdržan
- Znamo da na to nije lako pristati, ipak mi ulazimo u njihovu zonu pripreme za utakmicu. No, može se to gledati i na drugi način. Na SP-u 2007. jedna je TV-ekipa pratila 24 sata dnevno njemačku reprezentaciju koja je postala svjetski prvak. Poslije su napravili film koji je punio kino-dvorane i prodavao se na DVD-u - kaže Paunović.

Dugogodišnji vratar hrvatske reprezentacije Vlado Šola na SP-u će biti s druge strane kamere.

- Ako bi to bilo unaprijed dogovoreno na nekih pola minute, onda u redu. Ali ako bi kamera bila stalno u svlačionici, onda bi to ometalo igrače. Nisam protiv toga, ali samo na određeno vrijeme.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije