Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O ARGENTINI

Červar: Južnoamerikanci su pokazali kako su nezgodni

Lino Červar
Luka Stanzl/Pixsell
22.01.2021.
u 14:10

"Respektiramo Argentinu, imaju ambicioznu ekipu i nekoliko opasnih igrača, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar uoči subotnjeg ogleda protiv Argentine u 2. kola drugog kruga SP-a

Argentina je u prvoj fazi natjecanja pobijedila Kongo sa 28-22 i Bahrein sa 24-21, a izgubila od Danske 20-31, dok je u drugom krugu porazila Japan 28-24. Tom pobjedom su "Gauči" otvorili vrata mogućeg prolaska u četvrtfinale.

POGLEDAJTE VIDEO: Lino nakon Bahreina

Međutim, Argentinu posebno pamtimo sa Svjetskog prvenstva u Portugalu 2003. godine. "Gauči" su na startu prvenstva šokirali Hrvatsku pobjedom 30-29. No, dva tjedna kasnije Hrvatska je postala svjetski prvak, a 15 mjeseci poslije i olimpijski pobjednik.

Ovoga puta "Kauboji" nemaju pravo na pogrešku jer bi novi kiks možda značio i oproštaj od plasmana u četvrtfinale.

- Respektiramo Argentinu, vraća im se igrač Montpelliera Diego Simonet, on im je važan igrač. Imaju ambicioznu ekipu i nekoliko opasnih igrača. Odlični su u tranziciji - istaknuo je Červar.

Hrvatski izbornik je naglasio kako njegovi odabranici moraju igrati "čvrsto u obrani, te taktički disciplinirano."

- Moramo igrati čvrsto u obrani i diktirati igru, biti taktički disciplinirani, morat ćemo i smanjiti broj tehničkih pogrešaka - istaknuo je.

Hrvatska bi pobjedom osigurala četvrtfinale, a potom u zadnjem kolu protiv Danske igrala za prvo mjesto u skupini.

- Pobjeda nas vodi u četvrtfinale, a poslije je možda "nova pjesma". Plasirati se među osam najboljih na svijetu je uspjeh. Nije to što mi želimo, ali ne može se podcijeniti - rekao je Červar, te još jednom naglasio: "Sada razmišljamo samo o Argentini, Južnoamerikanci su pokazali kako su nezgodni. No, mi smo dovoljno inteligentni i mudri, bolje biti koncentriran i spreman nego naivan," zaključio je.

Utakmica između Hrvatske i Argentine na rasporedu je u subotu u 18:00 sati u Cairo Stadium dvorani. U preostalim susretima sastaju se Katar - Bahrein, te Danska - Japan.

Nakon prvog kola drugog kruga u našoj skupini vodi Danska sa šest bodova, Hrvatska na drugom mjestu ima pet bodova, dok je Argentina treća sa četiri boda. Slijede Katar (2), Japan (1) i Bahrein (0).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije