Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HND BRANI KOLEGU

'Červar je javna osoba i mora istrpjeti kritike te se mora suzdržati'

Lino Červar
Foto: DPA/Pixsell
1/7
24.01.2019.
u 18:35

HND žali što RTL televizija nije adekvatno reagirala na ispad i pravodobno ga prekinula, a također zahtijeva i reakciju Hrvatskog rukometnog saveza", poručili su

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje uvrede izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Line Červara upućene novinaru Jutarnjeg lista Draženu Krušelju, kojeg je jučer verbalno napao u programu RTL televizije nakon utakmice s Francuskom, priopćio je u četvrtak HND.

"Červar se grubo obrušio na kolegu Krušelja, kojeg je izvrijeđao i kao profesionalca, i osobno, pozvavši pritom, a to smatramo posebno problematičnim, vlasnicu medijske kuće za koju Krušelj radi – neka reagira. Na kraju je salvu uvreda zaključio iznimno opasnim riječima: "Ako nepravda postaje zakon, obveza je svakog građanina da uzme stvar u svoje ruke." Takav sramotan ispad ničim se ne može opravdati, posebice zbog činjenice što je kolega Dražen Krušelj već jednom napadnut i pretučen zbog svog rada", ističe HND.

>> Pogledajte izjavu Line Červara nakon pobjede nad Francuskom

"Lino Červar je javna osoba i kao takav mora moći istrpjeti kritike na račun svoga rada. Poštujemo sportske rezultate koje je postigao, ali i on mora poštivati novinare i novinarski rad i suzdržati se od grubih kvalifikacija na njihov račun.

HND žali što RTL televizija nije adekvatno reagirala na ispad i pravodobno ga prekinula, a također zahtijeva i reakciju Hrvatskog rukometnog saveza", poručili su iz HND-a.

>> Pogledajte što naš novinar Mladen Miletić kaže o nastupu rukometaša na SP-u

Komentara 20

Avatar pinta162
pinta162
19:05 24.01.2019.

Podrška našem izborniku Ćervaru!Jedino mu zamjeram zašto se uopće spušta na nivo tih novinarčića i zašto im uopće daje izjave.Novinarstvo je dotaknulo dno!

DS
dugi.stefanic
19:04 24.01.2019.

HND je privatna udruga privatnih individua pa nitko ne sme da ih kritikuje ili nedaj bože da im opsuje mater lažljivu i pokvarenu.

IL
ilijan1a
20:26 24.01.2019.

E pa i taj lik iz jutarnjeg je javna osoba i mora istopiti kritike

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije