Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE DRUGI KRUG

Červar i Karačić najavili utakmicu s Austrijom: Varaju se oni koji misle da će biti lako

Lino Červar
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/6
15.01.2020.
u 15:02

"Varaju se oni koji misle da će biti lako. Oni su jedna respektabilna reprezentacija, moramo biti mentalno jaki da im se možemo suprotstaviti. Moramo spriječiti njihovu tranziciju koja je vrlo dobra kod njih. Mi moramo voditi igru, mi ne smijemo dozvoliti da oni nama nametnu igru", izjavio je Červar.

Hrvatska rukometna reprezentacija se nakon Graza preselila se u Beč gdje nastavlja natjecanje drugog kruga Europskog prvenstva i gdje je odmah čeka Austrija, jedan od tri domaćina ovoga prvenstva. 

Ta je reprezentacija kao i Hrvatska prvi dio odradila savršeno i s tri pobjede, odnosno dva boda ušla u drugi krug natjecanja. Austrija je redom pobijedila Češku 32-29, Ukrajinu 34-30, i na kraju sjevernu Makedoniju 32-28. Postigli su gotovo sto pogodaka (98), iz 138 udaraca, što je iznimno visok učinak od 71 posto, a primili 87 pogodaka.

Glavna zvijezda reprezentacije je momčadski kolega Domagoja Duvnjaka iz Kiela, Mykola Bylik. On je trenutačno prvi strijelac prvenstva s 28 pogodaka iz 40 udaraca ili 70 posto realizacije. Uz njega tu je još jedan odličan igrač iskusni Janko Božović koji je postigao 19 pogodaka iz 30 pokušaja i trenutačno je sedmi strijelac Europskog prvenstva. Austrijanci imaju i vrlo dobrog vratara Thomasa Eichbergera, a tu su i dva vrsna krila iz Bundeslige Robert Weber  (NordhornLingen) i Raul Santos (Leipzig), dakle suigrač Marka Mamića. 

Hrvatska je do sada s Austrijom igrala pet puta i pobijedila je u svim susretima. Jedanput je to bilo upravo na Europskom prvenstvu i baš u Beču 2010., također u drugom krugu. Tada je Hrvatska pobijedila 26-23, i izbornik je i tada bio Lino Červar.

"Varaju se oni koji misle da će biti lako. Oni su jedna respektabilna reprezentacija, moramo biti mentalno jaki da im se možemo suprotstaviti. Moramo spriječiti njihovu tranziciju koja je vrlo dobra kod njih. Mi moramo voditi igru, mi ne smijemo dozvoliti da oni nama nametnu igru", izjavio je Červar.

Igor Karačić se slaže s izbornikom da se Austriju ne smije podcijeniti. 

"Ne smijemo se zavaravati, moramo dati sve od sebe. Moramo ih analizirati još jednom i ne smijemo se poskliznuti. Mislim da smo spremni i da znamo koje su nam šanse. Svi smo s glavom sto posto unutra jer jedino tako možemo ići naprijed. Moramo pokazati da ova naša igra nije slučajna", kazao je Karačić.

"Oni igraju razne varijante, golman im je u dobroj formi. Najviše nam opasnosti dolazi s lijeve strane od Bylika", dodao je. 

Utakmica između Austrije i Hrvatske na rasporedu je u četvrtak 16. siječnja i igra se u 18,30 sati.

>> Pogledajte i Červarovu izjavu u društvu Drage Ćosića

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
21:32 15.01.2020.

I ako nema Francuske i Danske u zavrsnici skeptican sam dal uopce mozemo do polufinala. Jednostavno jer Lino je prosao svoj zenit prije 15 godina i kada gledam kako Norveska, Madarska, Slovenija, Spanjolska i Portugal igra onda stvarno bilo bi cudo. Ali samo Spanjolska je za nas jako ozbiljan protivnik do polufinala. Znaci pobjeda protiv Austrije se mora ostvariti i posle toga mora se dobiti Njemacka i na kraju najvjerojatnije Ceska. Onda ne moramo se cupati protiv spanjolaca jer oni su jaci od nas. Ali tri pobjede zaredom protiv dobre ekipe stvarno jako sam skeptican jer u skupini s Crnom Gorom i Srbijom nismo se proslavili. Ali nema predaja i sto bude bude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije