Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LINO ČERVAR Izbornik utučen nakon gubitka najsjajnije medalje ohrabrivao momčad

Červar: Glave gore, imamo medalju

01.02.2009.
u 20:52

Ušetao je sam u konferencijsku dvoranu, sjeo za stol. Čekao da se novinari skupe, šoua je i njemu bilo dosta. Nitko mu nije prišao, nitko nije čestitao.

- Ne znam što bih rekao. Naravno, razočaran sam. Treba skupiti snage i čestitati Francuzima. Držali smo se 50 minuta, ali nakon toga nam je ponestalo snage. Francuzi su to iskoristili i pobijedili, rezimirao je desetak minuta kasnije izbornik, kada se skupio auditorij.

Izbornik je uvjeren kako su dečki dali su sve od sebe. Rasplet je bio sličan kao i u Njemačkoj. Na dva posljednja svjetska prvenstva izgubili smo tek dvije utakmice.

- Danas smo tužni, no već sutra ujutro bit ćemo ponosni na svoj uspjeh, na srebro oko vrata - dodao je Lino.

Igor Vori, najbolji igrač Svjetskog prvenstva, trljao je oči, htio je sakriti suze. Puhao je i stiskao, nije se mogao pomiriti s time da je propustio uzeti zlato.

- Francuzi su nanizali još jednu titulu. Bili su bolji, koliko god se mi trudili protiv njih. Srebro je velik uspjeh, nadam se da nitko nije razočaran. Bili su bolji, nemam što puno reći - kazao je Vori.


Onesta: Hrvate je uvijek teško dobiti
Prevario je Červara, pustio mu je da ga pobijedi u nebitnoj utakmici, sačuvao svoje adute za finale. Kao i dosad, Francuzi pobjeđuju u susretima koji su važni.

- Presretan sam, kako ne bih bio. Igrali smo pred fantastičnom publikom, a Hrvate je uvijek teško dobiti. Ponosan sam, slušali su sve moje upute i napravili upravo ono što sam želio.

- Hrvatima treba čestitati, i na igri, i na publici i na sjajnoj organizaciji. Dvorane su prekrasne, dugo ćemo pamtiti naš boravak ovdje.

Thierry Omeyer, najbolji vratar prvenstva, priznao je kako je iza njega najveće finale.

- Ponosni smo što smo uspjeli pobijediti Hrvate. Za igrača je prekrasno igrati pred 15 tisuća ljudi, iako oni i ne navijaju za tvoju stranu. Iz Hrvatske idemo s prekrasnim dojmovima - kazao je sjajni vratar.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije