Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret derbiju

Čeka li Dinamo još jedan šamar? Lokosi nemaju pritisak, bit će vrlo opasni

Nenad Bjelica
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
11.11.2018.
u 08:10

Tomić je preporodio u Dinamu otpisanog Čeha Jana Lecjaksa, došao je na jednogodišnju posudbu i pokazao da nije zaboravio igrati nogomet

U ožujku i svibnju Lokomotiva je opalila dva šamara Dinamu, slavila je s 3:1 i 4:1 i poljuljala tadašnje trenere Dinama. Onda je u svibnju na klupu plavih stigao Nenad Bjelica, podignuo trofeje, pehare za prvenstvo i kup, medalje poklonio bivšim trenerima Mariju Cvitanoviću i Nikoli Jurčeviću te se okrenuo stvaranju nove momčadi.

Vidjeli smo što je dosad napravio i za to je zaslužio svaki naklon. Ta njegova momčad je ostvarila europski san, igrat će na proljeće u Europi i zasluženo je slavila, zasluženo je dobila čestitke sa (gotovo) svih strana; klubova, bivših plavih igrača, današnjih svjetskih zvijezda kao što su Modrić, Lovren, Ćorluka, Pjaca....

No, nakon te večeri slavlja, koliko god da se još i sad priča o europskom Dinamu, Bjelica se mora okrenuti Lokomotivi. Koju je u prvoj četvrtini prvenstva pobijedio s 1:0, jedini je pogodak postigao Bruno Petković iz jedanaesterca.

– Nakon uspješnog nastupa u Europi i osiguravanja proljeća u Europi moramo se okrenuti domaćoj ligi i tu želimo nastaviti na razini na kakvoj smo igrali u posljednje vrijeme – kazao je Bjelica.

Goran Tomić na Kajzerici je složio sjajnu momčad, lokosi igraju odličan nogomet i nisu slučajno drugi na tablici, po prikazanom apsolutno zaslužuju tu poziciju, prvi su pratitelj Dinama i današnja utakmica (17:30 sati)s pravom nosi epitet derbija.

– Lokomotiva ove sezone igra stvarno sjajno, ima odličnu momčad, odličnog trenera. Mislim da oni nemaju pritisak kao druge momčadi koje se bore za vrh i to im je velika prednost. No, mi želimo nastaviti s pobjedama – veli trener Dinama koji će za ovaj susret sigurno malo promijeniti momčad iako ne mora baš puno jer nakon te utakmice kreće reprezentativna stanka pa će, osim za reprezentativce raznih zemalja, biti vremena za odmor i nastavak sezone. Jedan od onih koji bi mogli igrati je Ivan Šunjić, on je upravo igrama u Lokomotivi izborio svoj povratak u Maksimir i sad u Dinamu ima važnu ulogu.

– Zato i znam da nas čeka teška i zahtjevna utakmica – veli Šunjić.

No, zato Šunjić zna koje su opasnosti s kojima prijeti Goran Tomić, koji je uz Bjelicu i Jakirovića iz Gorice u top tri naša trenera u ovom trenutku.

Tomić je preporodio u Dinamu otpisanog Čeha Jana Lecjaksa, došao je na jednogodišnju posudbu i pokazao da nije zaboravio igrati nogomet. Dečko će sigurno biti pun motiva, pokazati Bjelici da njegovo slanje u drugu momčad plavih, pa odlazak na posudbu nije bio dobar potez.

No, motiva će imati i ostali igrači s Kajzerice, mnogo njih pogledava prema Dinamu, mnogo njih je i bilo u Dinamu, a dodatni motiv im je što u Kranjčevićevoj žele nastaviti niz utakmica u kojima ne znaju za poraz.

Dinamo je jedina neporažena momčad u HNL-u, lokosi su triput posrnuli, osim spomenutog poraza od Dinama u Maksimiru poraženi su i u Osijeku, a zapravo jedini kiks im je poraz u Zaprešiću. Skinuti ‘skalp’ momčadi koja je suvereno prošla skupinu Europske lige bit će im misao vodilja.

Ključne riječi

Komentara 4

DH
dalibor.hren
08:40 11.11.2018.

Junaci, Dinamo je i ove godine,naročito ove, svima "vama Dinamovcima" podijelio europske i HNL šamarčine!!! Kaj se može dogoditi ako ne dobijemo Lokose? Hoće li možda prvenstvo osvojiti Hajduk, Zvezda ili Pofalički???

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
09:00 11.11.2018.

jos jedan samar? konjino novinarska. Vidimo se na proljece.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
12:41 11.11.2018.

Šteta da nema urednika koji bi išamarao autora ovog pamfletića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije