Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U BORBI PROTIV SUPERLIGE

Čeferin ne želi ligu bez Dinama, a dotaknuo se i uspjeha Crvene Zvezde

Aleksander Čeferin
Reuters/Pixsell
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.04.2021.
u 15:58

Čeferin je u svom uvodnom govoru kritizirao vlasnike klubova i stoga što na nogomet gledaju kao na "proizvod", a na navijače kao na "potrošače"

Predsjednik Europskog nogometnog saveza (UEFA) Aleksander Čeferin u uvodnom je govoru na kongresu UEFA-e u Montreauxu kazao engleskoj "velikoj šestorci", klubovima koji su se pridružili novoj Superligi, kako su napravili "veliku pogrešku" te ih pozvao da ponovno razmisle o svojoj odluci.

- Želio bih se obratiti vlasnicima nekih engleskih klubova. Gospodo, napravili ste veliku pogrešku. Neki bi to nazvali pohlepom, neki prezirom, arogancijom ili potpunim ignoriranjem engleske nogometne kulture, no to nije važno. Ono što jest važno je da imate vremena promijeniti mišljenje. Svatko radi greške, a navijači u Engleskoj zavređuju da vi ispravite svoje, oni zavređuju poštovanje - kazao je Čeferin.

Čeferin je u svom uvodnom govoru kritizirao vlasnike klubova i stoga što na nogomet gledaju kao na "proizvod", a na navijače kao na "potrošače".

Manchester United, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, Chelsea i Arsenal se nalaze među potpisnicima 12 klubova osnivača Superlige zajedno s po tri talianska (Inter, Milan, Juventus) i španjolska (Barcelona, Real Madrid, Atletico Madid) kluba.

- Uefinim natjecanjima su potrebni Atalante, Celtici, Rangersi, Dinamo Zagreb i Galatasaray ovog svijeta. Ljudi moraju znati da je sve moguće, veliki klubovi danas nisu bili nužno veliki klubovi i u prošlosti. Gdje je Manchester United bio u desetljeću prije nego je sir Alex stupio na scenu? Gdje je bio Juventus prije 15 godina? - pita se Čeferin i naglašava:

- Da su klubovi prije 30 ili 40 godina odlučili raditi Superligu, tu bi bili Nottingham Forest, Aston Villa, Hamburg, Steaua, Porto, PSV i Crvena Zvezda, tada je to bila krema europskog nogometa. Nogomet se mijenja, ali neki to ne razumiju, već samo vide promjene na računima u banci.

Komentara 6

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
16:21 20.04.2021.

Vlasnici tih klubova u Super ligi nisu iz domicilnih država. To su ruski komsomolski milijunaši, arapski milijunaši, kineski, singapurski, indijski i tko zna odakle su. Oni rade na temelju profita i nešto malo osobne reklame, ostalo im nije važno. Što su donijeli? Donijeli su ogroman porast cijena igrača i određeni bolje financiran marketing. Donijeli su i visoke cijene televizijskih prava. Što su odnijeli? Odnijeli su omladinske pogone koji više nisu toliko važni, zatim navijače i jedinstvo zajednice i klubova, demokraciju u upravljanju klubova i podmićivanja i velike bonuse prijateljima vlasnika klubova uz zamračivanje poreza državama i potpuno kriminaliziranje transfera igrača. Sve u svemu nije im bitno da se u krugu nekih 80-100 kilometara stvori baza djece i omladinaca koji idu na treninge u razne klupske selekcije a što je i dobar način protiv droge i kriminala. To im ne vrijedi ništa, jer uvijek imaju dovoljno novaca da kupe dobre igrače na tržištu. Zato danas u engleskim ili francuskim klubovima ima jakomalo domaćih igrača iz grada gdje je sjedište kluba i tu filozofiju šire na cijeli svijet. A lokalna zajednica, njihova djeca koja se žele baviti zdravim sportom, sve to završava u alkoholu i drogi. Umjesto da imaju svoje treninge i ideale.

ED
edgar2
16:37 20.04.2021.

Predsjednik Bayerna iz Münchena, Karl Heinz Rummenigge dao je intervju u kojem kaže da je uvjeren da je franšiza vrlo loše rješenje za europski nogomet. Puno je klubova koji se ulaskom u ESL nadaju riješiti svojih financijskih poteškoća koje su se pogoršale tijekom pandemije...ali odgovor ne može uvijek biti zaraditi više novca i platiti igračima i agentima više. "Vrijeme je da stvorimo manje" arogantni 'način bavljenja nogometom; rješenje je smanjiti troškove. " kaže Rummenigge...

CS
Cijepio_sam_ se
16:27 20.04.2021.

Opet treba donjeti zakon, da klub nemože imati više od 2 stranca u momčadi, i više neće biti "velikih" klubova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije