Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I DALJE VLADAJU NESUGLASICE

Čeferin i UEFA prijete 'kraljevima', ali sve je uzalud jer su zaštićeni

45th Ordinary UEFA Congress
Handout/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
22.04.2021.
u 14:50

Kako prenosi španjolski list Marca, nema pravne osnove prema kojoj Izvršni odbor Uefa-e može sankcionirati Real Madrid

Nakon što su nogometnim svijetom eruptirali prosvjedi navijača protiv Superlige, nekoliko klubova već je izašlo iz nje nakon samo 48 sati od njezinog osnutka. Jedino se španjolski klubovi i dalje drže na okupu te tek možemo čekati što će biti u narednim tjednima.

 

U međuvremenu, Uefa želi Kraljevskom klubu oduzeti nastup u Ligi prvaka, već u ovoj sezoni. Naime oni su jedini član Superlige među ovogodišnjim polufinalistima, ali prijetnje su očito uzaludne. 

Naime, kako prenosi španjolski list Marca, nema pravne osnove prema kojoj Izvršni odbor Uefa-e može sankcionirati Real Madrid. Spomenuti odbor nema ovlasti sankcionirati ne samo Madriđane nego bilo koji klub. Tijelo koje je odgovorno za to je Disciplinski odbor, a ako slučajno i dođe do toga, odluku može poništiti CAS, Sportski arbitražni sud.

 

Već su i prije razni stručnjaci za sportsko pravo potvrdili da ne postoji pravni temelj za moguću sankciju Kraljevskog kluba. Kako kažu, Real nije prekršio nijedan članak propisa o natjecanju, a isto tako ne postoji ni zakon koji zabranjuje stvaranje nekog sličnog natjecanja.

Predsjednik Uefa-e, Aleksander Čeferin i dalje neće odustajati. Izvršni odbor će se ponovno sastati i vidjeti što se sve može napraviti po tom pitanju, ali i raspravljati o ovom burnom tjednu koji je potresao sve obožavatelje nogometa.

Komentara 2

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
14:52 22.04.2021.

Sjajan je ovaj Čeferin iz susjedne europske Slovenije. Mi balkanci se trebamo diviti takvom voditelju Uefe i sanjati da možda i jedan hrvat dogura tako visoko.

HR
hr76
15:30 22.04.2021.

Možda realovci jesu zaštićeni kao lički medvjedi, ali mogu to suci sve riješiti na terenu, sve dvojbene situacije suditi u korist Chelsea i riješeno. Ionako je VAR potpuno arbitraran kako se pokazalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije