Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poraz Cedevite u ABA ligi

Učitelj Repeša nadjačao učenika Rimca

Cedevita - Cibona
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/2
21.01.2019.
u 20:45

Još u 37. minuti imali su cedevitaši "plus 8", a onda su dozvolili domaćoj Budućnosti seriju od 12 koševa

Igrajući protiv euroligaša Budućnosti, košarkaši Cedevite u Podgorici su propustili lijepu priliku da "rezerviraju" drugo mjesto a s time i prednost domaćeg terena u polufinalu doigravanja za prvaka ABA lige. A bi se mogli namjeriti upravo na suparnika od kojeg su sinoć izgubili (78:80) prosuvši nešto skoro pa dobiveno. 

Još na ulasku u 37. minutu imali su Zagrepčani "plus 8" (76:68), nakon čega su zabili samo dva koša. Imali su i napad za pobjedu ili produžetak, ali je i on bio smušen baš kao i svi ostali njihovi napadi u posljednje tri i pol minute. Doduše, u tih 3.2 sekunde lopta je ipak nekako došla do Pullena kojeg je, ispod koša, blokirao Cole

Još nepodnošljivija u završnici susreta bila je skakačka nemoć cedevitaša jer su im domaćini čak sedam puta uspješno skočili u napadu (Coty Clarke četiri) što se dobrim dijelom dogodilo i zbog petog prekršaja Stipanovića na isteku 38. minute. 

- Već duže vrijeme imamo samo jednog centra i tu smo patili i zato s nestrpljenjem čekamo oporavak Banića i Žganeca - kazao je Slaven Rimac koji nije uspio nadmudriti svog učitelja.

Zapravo, Jasmin Repeša svog je učenika nadjačao jer se sve promijenilo upravo na time-outu kojeg je, četiri minute prije kraja, pozvao. Nakon te pauze kod Cedevite je sve stalo, a kod Budućnosti sve krenulo. 

- Nismo postigli kompletan cilj, a to je da dobijemo više od pet razlike, no kako se utakmica odvijala trebamo biti sretni i s pobjedom - ističe Jasko.

Kod Cedevite prednjačili su Pullen (25 koševa) i Cobbs (18), a kod Budućnosti dvojica Clarkova, Earl (17) i Coty (10), te Cole (14 koševa). 

Poredak: 1. C. zvezda 16-0, 2. Cedevita 11-5, 3. Budućnosti 11-5, 4. Partizan 10-6, 5. Mega 9-7, 6. Cibona 7-9...

>> Pogledajte nastup hrvatske klape prije NBA utakmice

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar links
links
08:20 22.01.2019.

odlična tekma, bravo za Cedu... šteta da nisu dobili, zaslužili su!!

LI
lika64
21:53 21.01.2019.

Glupost. Nije Budućnost slavila u Zg već Cedevita s 5 razlike i ima prednost

LI
lika64
21:53 21.01.2019.

Glupost. Nije Budućnost slavila u Zg već Cedevita s 5 razlike i ima prednost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije