Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROKUP

Cedevita može osigurati Top 16: Rimac otkrio što je presudno

21.11.2018.
u 10:18

U prvoj utakmici ovih dviju momčadi, igranoj u Poljskoj, Cedevita je uvjerljivo pobijedila sa 78:61

Košarkaši Cedevite večeras će u dvorani II Doma sportova (19 sati) u 8. kolu Eurokupa ugostiti poljsku momčad Arka iz Gdinje. Momčad Slavena Rimca trenutačno u skupini ima omjer 4-3, a Poljaci su na omjeru 1-6. Kako bi već u ovom kolu osigurala mjesto u Top 16 fazi Cedeviti je potrebna pobjeda protiv Gdinje i poraz Tofaša (igraju kod kuće protiv Lokomotiv Kubana) ili Limogesa (igraju u gostima kod Albe). Cedevita bi osigurala prolaz i ako bi ona izgubila s manje od 17 poena, a da Limoges izgubi i Tofaš pobijedi.

Moramo ostati našpanani

– Sigurno da je puno lakše kad se pobijedi. Moramo ostati još našpanani na ovu utakmicu kojom bismo mogli matematički osigurati prolaz u drugi krug natjecanja. S obzirom na roster, druge ekipe i ovo što smo pokazali u zadnje vrijeme, mislim da to zaslužujemo. Tako da se iskreno nadam da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu. Arka Gdinja zasad ima samo jednu pobjedu, no riječ je o momčadi koja u jednom dobrom šuterskom danu može pobijediti sve ili barem napraviti problem svima. S obzirom na individualne karakteristike protivničkih igrača, mislim da će biti presudna individualna obrana jedan na jedan i mislim da će to biti presudan faktor za ovu utakmicu – istaknuo je Slaven Rimac, trener Cedevite.

Raspoloženi Benite

U prvoj utakmici ovih dviju momčadi, igranoj u Poljskoj, Cedevita je uvjerljivo pobijedila sa 78:61. Četvorica igrača postigla su tada dvoznamenkasti broj koševa – Cobbs (13), Benite (12), Lima (10) i Bell (12). Od njih četvorice Vitor Benite je u posljednje vrijeme u odličnoj šuterskoj formi. Protiv FMP-a je prošle subotu za tricu šutirao četiri od sedam, a protiv Albe je prošle srijede tricu pogađao pet od sedam.

Foto: NordPhoto/PIXSELL

– Mislim da je ovo najbolja prilika koju možemo imati. Igrat ćemo kod kuće i imati šansu da s pobjedom izborimo drugi krug. Moramo igrati s maksimalnom koncentracijom i energijom jer je ovo za nas vrlo važna utakmica. U posljednje vrijeme momčad igra sve bolje i gradi se kemija između igrača. Nadam se da ću moći pomoći svojoj momčadi, kao što sam im pomagao i dosad – rekao je brazilski košarkaš.

Inače, košarkaši Cedevite su u HT Premijer ligi upisali i prvi poraz, izgubivši na gostovanju kod Šibenika.

– Mi nismo izgubili utakmicu u napadu, zabili smo mi svoje, ali primili smo 100 koševa i u obrani smo izgubili utakmicu – rekao je Domagoj Bošnjak, igrač Cedevite.

Ulaznice za večerašnju utakmicu mogu se kupiti online preko sustava Eventim.hr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije