Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA Liga

Cedevita izgubila od Budućnosti i ostala bez prilike za naslov i Eurolige

Cedevita - Budućnost
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/8
07.04.2019.
u 23:00

Budućnost će tako u finalu igrati protiv Crvene zvezde, a prvak će postati momčad koja prva ostvari tri pobjede. Finalna serija počinje u petak, a prednost domaćeg terena imat će beogradski sastav

Košarkaši Cedevite nisu se uspjeli plasirati u finale doigravanja regionalne ABA lige, u odlučujućoj trećoj utakmici polufinala u punoj dvorani Dražena Petrovića izgubili su od branitelja naslova Budućnosti sa 73-78 (21-10, 20-29, 17-18, 15-21).

Justin Cobbs s 23 i Jacob Pullen s 14 koševa bili su najefikasniji kod Cedevite, dok su Earl Clark s 19 i Nemanja Gordić s 15 poena predvodili Budućnost.

U utakmici koja je obilovala prekidima, prekršajima i slobodnim bacanjima Cedevita je posustala u samoj završnici susreta iako je vodila više od 80 posto vremena.

Hrvatski je prvak odlično otvorio utakmicu, poveo s 12-6, a u samoj završnici prve četvrtine tricom Katića stigao i do najvećih 11 razlike (21-10).

Cedevita - Budućnost
1/8

Nažalost, ta je prednost nestala nakon samo četiri minute drugog dijela tijekom kojih je Budućnost napravila seriju 14-2 za svoju prednost od 24-23. U tom razdoblju Cedevita je izgubila ritam u napadu velikim dijelom i nakon što je Katić kod rezultata 21-13 promašio tri slobodna bacanja. Ipak, nakon te krize na početku druge četvrtine Cedevita se vratila u dobar ritam i na odmor otišla s prednosti od 41-39 iako je dojam da je Budućnost ostala blizu ponajprije zbog nekoliko dvojbenih sudačkih odluka koje su redom išle na stranu gostiju.

Početkom trećeg dijela Cedevita se opet uspjela odvojiti, povesti s 56-49, ali tada je Stipanović promašio dva slobodna bacanja, uslijedila su još dva promašena bacanja Murića i jedno Pullena pa je Budućnost stigla do poravnanja na 57-57. Ukupno je Cedevita promašila čak 12 od 32 slobodnih bacanja i to je jedan od glavnih razloga poraza.

Budućnost je u posljednjoj četvrtini preuzela kontrolu rezultata, ali niti kada je Bell pogodio za 64-70 2:54 minute prije kraja Cedevita se nije predala. Tricom Krušlina hrvatski se prvak 1:20 prije kraja primaknuo na 71-73 i kod tog rezultata imao napad. Nažalost, Cobbsov prodor 40 sekundi prije kraja utakmice nije rezultirao poravnanjem, a nakon što je Gordić pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 71-74 18.8 sekundi prije kraja posljednju priliku za Cedevitu propustio je Pullen koji je 12 sekundi prije kraja promašio tricu. Bio je to sedmi pokušaj Pullena za tri, a pogodio je samo jednu loptu. Ukupno je Cedevita pogodila samo pet od 25 dalekometnih pokušaja.

U posljednjih 10 sekundi su Jackson i Gordić bili sigurni s linije slobodnih bacanja za potvrdu pobjede gostiju.

Budućnost će tako u finalu igrati protiv Crvene zvezde, a prvak će postati momčad koja prva ostvari tri pobjede. Finalna serija počinje u petak, a prednost domaćeg terena imat će beogradski sastav.

>>> Pogledajte čime se bavi Antonio Vlaić koji u slobodno vrijeme igra prvu košarkašku ligu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije