Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S europskih terena

Cavani spasio PSG od poraza protiv Marseillea, Neymar isključen

Marseille - PSG
Foto: Reuters/Pixsell
1/8
22.10.2017.
u 23:06

U 87. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon što je Neymar u svega dvije minute zaradio dva žuta kartona

U derbiju 10. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille i PSG su na stadionu Velodrome odigrali 2:2, a gosti su izjednačili golom Edisona Cavanija iz slobodnog udarca u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Samo su minute dijelile OM od prve pobjede protiv PSG-a nakon šest godina. No, sjajan pogodak Cavanije utišao je Velodrome.

Marseille je posljednji put pobijedio PSG u studenom 2011. godine, potom je u 14 susreta upisao 12 poraza i dva neodlučena ishoda, pri čemu je izgubio pet posljednjih međusobnih susreta na stadionu Velodrome.

OM je poveo u 16. minuti fantastičnim pogotkom Luiza Gustava sa više od 25 metara, no u 33. minuti je izjednačio Neymar svojim sedmim golom ove sezone. U nastavku susreta PSG je dominirao i kada se već činilo kako će gosti doći do nove pobjede, Florian Thauvin je u 78. minuti doveo OM do novog vodstva. Najzaslužniji za pogodak bio je Clinton N'Jie koji je nadmudrio Adriena Rabiota ukravši mu loptu nakon čega je ubacio pred pariška vrata gdje je Thauvin najbolje reagirao. 

U 87. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon što je Neymar u svega dvije minute zaradio dva žuta kartona. Brazilac je požutio u 85. minuti zbog prekršaja, a dvije minute kasnije je nasjeo na provokaciju suparnika i nakon što je gurnuo Ocamposa dobio je i drugi žuti. Kada se već činilo kako će domaćin prekinuti crni niz ukazao se sjajni Urugvajac svojim devetim golom ove sezone.

U ranije odigranom susretu Lyon je na gostovanju deklasirao Troyes 5:0, a golove su postigli Bertrand Traore (21), Memphis Depay (49, 65, 70-11m) i Mariano (90). Gostima je put do pobjede olakšalo u isključenje domaćeg stopera Christophea Herellea u 69. minuti.

Nica je nastavila nizati loše rezultate. Kod kuće je izgubila od Strabourga 1:2 upisavši treći ligaški poraz u nizu, te četvrti u svim natjecanjima. Oba gola za goste zabio je Nuno Da Costa (23, 49) dok je pogodak za Nicu zabio Pierre Lees-Melou (54-11m).

Na ljestvici vodi PSG sa 26 bodova, Monaco je drugi sa 22 boda, a Nantes na sjajnoj trećoj poziciji sa 20 bodova. Slijede Lyon sa 19 i Marseille sa 18 bodova.

U posljednjoj utakmici 9. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio je na Olimpijskom stadionu u Rimu svladao Cagliari s uvjerljivih 3:0 (2:0).

Strijelci za Rimljane bili su Immobile (7-11m, 41) i Bastos (49). Ivan Vargić ostao je na klupi Lazija.

Četvrti Lazio sada ima 22 boda, kao i treći Juventus koji je ranije u nedjelju kao gost svladao Udinese sa 6:2, bod više ima drugi Inter, a tri više vodeći Napoli.

U velikom derbiju 13. kola ukrajinskog nogometnog prvenstva Dinamo iz Kijeva i Šahtar iz Donecka igrali su 0:0. 

Dinamo tako niti u petoj utakmici zaredom nije uspio svladati Šahtar na svom terenu, pa je sastav iz Donecka zadržao sedam bodova prednosti na vrhu ljestvice.

Šahtar sada ima 32 boda, a drugi Dinamo 25 i utakmicu manje.

Josip Pivarić odigrao je čitavu utakmicu za Dinamo, dok Domagoj Vida nije konkurirao za nastup.

Komentara 1

CH
CharlesBukowski
05:46 23.10.2017.

hahaha prgavi mulac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije