Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSPENZIJA

CAS odbio žalbu Trabzonspora, Besiktas u kvalifikacijama za Ligu prvaka

Domagoj Vida
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
30.07.2020.
u 23:37

To znači kako će mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka zauzeti Besiktas, za kojega nastupa i hrvatski reprezentativni stoper Domagoj Vida, koji je završio na trećem mjestu u prvenstvu, dok će turski predstavnici u Europskoj ligi biti Sivasspor, Alanyaspor i Galatasaray

Međunarodna sportska arbitraža (CAS) odbila je žalbu turskog doprvaka Trabzonspora koji je kažnjen jednogodišnjom zabranom nastupa u eurokupovima zbog financijskih nepravilnosti.

Drugim mjestom u prvenstvu, iza Istanbul Basaksehira, Trabzonspor je na travnjaku izborio nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka, no u srpnju prošle godine Europski nogometni savez (UEFA) je procijenio kako je crnomorski sastav prekršio pravila financijskog "fair-playa" te ga kaznio jednogodišnjom zabranom nastupa u Europi.

Kao i Manchester City, Trabzonspor se na takvu odluku UEFA-e žalio CAS-u, ali za razliku od žalbe Manchester Cityja, koju je CAS prihvatio, Trabzonspor nije bio takve sreće.

To znači kako će mjesto u kvalifikacijama za Ligu prvaka zauzeti Besiktas, za kojega nastupa i hrvatski reprezentativni stoper Domagoj Vida, koji je završio na trećem mjestu u prvenstvu, dok će turski predstavnici u Europskoj ligi biti Sivasspor, Alanyaspor i Galatasaray.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije