Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL doigravanje

Carolina izjednačila protiv Washingtona, veliki preokret St. Louisa

Carolina Hurricanes
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
19.04.2019.
u 14:31

Najveće zasluge za pobjedu "uragana" protiv aktualnih osvajača Stanley Cupa ima češki vratar Petr Mrazek koji je zaustavio 30 udaraca

Carolina Hurricanesi svladali su pred svojim navijačima aktualne NHL prvake Washington Capitalse s 2-1 i izjednačili rezultat na 2-2 u seriji na četiri pobjede, dok su St. Louis Blues slavljem u Winnipegu s 3-2 identičnim rezultatom poveli u seriji te u šestoj utakmici pred svojim navijačima mogu izboriti drugi krug doigravanja. 

Najveće zasluge za pobjedu "uragana" protiv aktualnih osvajača Stanley Cupa ima češki vratar Petr Mrazek koji je zaustavio 30 udaraca, a samo ga je uspio svladali Aleks Ovečkin u 31. minuti, kad su Capitalsi došli do izjednačenja s igračem više.

Carolina Hurricanes
1/6

Carolina je povela već nakon 17 sekundi igre pogotkom Warrena Foegelea, a pobjednički pogodak postigao je Teuvo Teravainen 28 sekundi prije kraja druge trećine.

U petoj utakmici, koja je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju (2 sata) po srednjoeuropskom vremenu, domaćin je Washington.

Veliki preokret u petoj utakmici, ali i u seriji napravili su hokejaši St. Louisa, koji su na gostovanju u Winnipegu sve do posljednje trećine zaostajali dva pogotka, da bi uslijedio veliki preokret. Adam Lowry je nakon 12 sekundi igre doveo Jetse u vodstvo, a na 2-0 je prednost povećao Kevin Hayes u 14. minuti. Domaća momčad je do kraja dvoboja ostala bez pogotka.

U 42. minuti Ryan O'Reilly je postigao pogodak s igračem više, kojim se Blues vratio u utakmicu. Brayden Schenn je izjednačio na 2-2 u 54. minuti, a potpuni preokret donio je Jaden Schwartz pogotkom 15 sekundi prije kraja osnovnog dijela utakmice.

U noći sa subote na nedjelju (1 sat) St. Louis će pred svojim navijačima imati priliku zaključiti seriju i probiti se u 2. krug gdje pobjednika čeka bolji iz sraza Nashville - Dallas u kojem je rezultat 2-2.

Svoje sudjelovanje u doigravanju za Stanley Cup produžili su San Jose Sharksi pobijedivši na svom ledu Vegas Golden Knightse s 5-2. Dva pogotka za pobjednike postigao je Tomaš Hertl (2, 55), a po jedan Logan Couture (11), Barclay Goodrow (33) i Joe Pavelski (59). Prošlogodišnji finalisti su oba pogotka postigli s igračem više, a strijelci su bili Reilly Smith (20) i Jonathan Marchessault (52).

U noći s nedjelje na ponedjeljak u Las Vegasu "zlatni vitezovi" mogu pred svojim navijačima zaključiti seriju i probiti se u 2. krug, gdje bi čekali pobjednika u sudaru Calgaryja i Colorada, u kojem Avalanche vodi s 3-1.

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije