Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI USPJEH

Čarobni Luka Modrić ove sezone ući će u društvo odabranih Lige prvaka

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska
Goran Stanzl/PIXSELL
24.08.2021.
u 15:45

Samo 40 igrača uspjelo je kroz gotovo 70 godina natjecanja postići što će hrvatski kapetan kad odigra još jednu utakmicu u elitnom natjecanju.

Dinamo čeka čudo koje bi ga odvelo u Ligu prvaka, a nekadašnja zvijezda hrvatskog prvaka čeka kraj utakmica po skupinama da stigne do nevjerojatnog dostignuća - stotinu nastupa u najelitnijem klupskom nogometnom natjecanju na svijetu.

Iako je Luka Modrić s 94 utakmica u Ligi prvaka, koju je osvojio četiri puta, ionako već hrvatski rekorder, nije mala stvar ući u društvo onih s troznamenkastom brojkom nastupa.

Trenutno ih je 40 uspjelo tako nešto, a čim zaigra u stotoj utakmici, Modrić će se izjednačiti s Andrijem Ševčenkom, koji ih ima "okruglo" stotinu. Za očekivati je da, ako bude zdrav, ove sezone i premaši velikog Ukrajinca.

Najviše nastupa ima Iker Casillas, 177. Ali, Cristiano Ronaldo je na jednoj utakmici manje pa će ga sasvim sigurno prestići ove sezone. Leo Messi će pak završiti sezonu na trećem mjestu jer ima 149 nastupa, dva manje od trenutno trećeplasiranog Xavija.

Od aktivnih nogometaša madridskog Reala na prvom je mjestu sa 130 nastupa Karim Benzema. To mu je u ovom trenutku dovoljno za podijeliti sedmo mjesto s Andresom Iniestom. Koji će mu nakon dva kola gledati u leđa.

Kao i Benzema Ryanu Giggsu koji ima 141 nastup. Osim ako Real ne uđe u polufinale i Benzema odigra svaku od 12 utakmica. Tad bi se izjednačio po broju nastupa s petoplasiranim Raulom, legendom Reala.

>>> Luka Modrić ruši rekord za rekordom

Komentara 1

Avatar babinjak1984
babinjak1984
16:44 24.08.2021.

Čarobni????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije