Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL LIGA

Capitalsi bolji od Avalanchea

Chicago Blackhawks, NHL liga
Reuters
16.12.2009.
u 08:34

Derbi utakmicu su u noći s utorka na srijedu u Denveru u NHL ligi odigrali domaći hokejaši Colorado Avalanchea i Washington Capitalsa. Slavili su Capitalsi s uvjerljivih 6:1 i tako zadržali vrh ukupnog poretka u ligi.

Tomas Fleischmann postigao je dva gola, Nicklas Bäckstrom i Matt Bradley upisali su po gol i asistenciju, dok je vratar Jose Theodore zaustavio 27 udaraca prema vratima za sedmu pobjedu Capitalsa u zadnjih devet utakmica i 21. ukupno (u 34 utakmice).

Aktualni prvaci Pittsburgh Penguinsi u svojoj su Mellon Areni pobijedili Philadelphia Flyerse također sa 6-1 uz dva gola Jordana Staala i uz gol i dvije asistencije najveće zvijezde momčadi, Sidneyja Crosbyja. Crosby je sada na učinku od 21 gola i 28 asistencija u 28 utakmica u karijeri igranih protiv Fleyersa, a ove je sezone dosad na učinku od 21 gola i 20 asistencija u 33 odigrane utakmice.

Penguinsima je ostvarena pobjeda bila treća uzastopna, deveta u zadnjih 12 utakmica i 23. ove sezone (u 34 utakmice). Flyersi su izgubili 11 od posljednjih 14 utakmica i pod novim trenerom Peterom Lavioletteom imaju omjer od dvije pobjede i pet poraza.

Najefikasnija utakmica večeri odigrana je u Nashvilleu gdje su domaći Predatorsi sa 7-4 pobijedili Tampu Bay Lightning. Sjajno su Predatorsi odigrali drugu trećinu, riješili ju u svoju korist s čak 5-0, te tako preokrenuli zaostatak iz prve trećine (1-2) i odlučili pobjednika.

David Legwand i Patrick Hornqvist upisali su po gol i asistenciju u najefikasnijoj utakmici svoje momčadi ove sezone. Prethodno su Predatorsi najviše zabili Ottawi 22. listopada, 6 golova.

NHL liga, utorak:

Pittsburgh – Philedalephia 6-1

St. Louis – Calgary 4-3

Nashville – Tampa Bay 7-4

Minnesota – Columbus 2-1

Colorado – Washington 1-6

Edmonton – Los Angeles 2-3.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije