Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FABIO CAPELLO

Capello: Vrijeme je da se nogomet vrati u domovinu

05.02.2009.
u 22:14

Talijanski trener Fabio Capello uistinu ispunjava svaku sitnicu svoje dužnosti - engleskog izbornika. Osim što je uspravio momčad koja je pala u depresiju nakon kvalifikacija za EP 2008., u svakoj prilici promovira engleski nogomet.

Trenutačno je aktualna borba za dobivanje organizacije Svjetskog nogometnog prventsva 2018. godine, odnosno utrka mnogih kandidata. Nedavno je završio rok za kandidaturu, a u mnoštvu prijavljenih je i Engleska, koja ga je posljednji put organizirala davne 1966. godine (i jedini put).

No po svim naznakama Engleska je prvi favorit za organizaciju, budući da će se prije toga dva prvenstva održati izvan tla Europe (2010. godine u Južnoafričkoj republici, te 2014. godine u Brazilu), a kao glavni protukandidat trenutačno stoji Rusija.

- Vrijeme je da se nogomet vrati doma, tamo gdje je rođen, u Englesku. Već sada Engleska ima spremne sve stadione za takvo natjecanje, nogometna euforija je već godinama na vrhuncu u toj zemlji i to je jedino logično rješenje za SP 2018. godine - rekao je Capello, te promovirao zemlju gdje radi kao izbornik.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije