Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆA SE NOGOMET

Capak otkrio što će se dogoditi ako se igrač iz HNL-a zarazi koronavirusom

Beroš i Capak u službenom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/6
15.05.2020.
u 10:11

– Fizička distanca ključna je mjera u ovoj borbi koju vodimo i time na najbolji način zaustavljamo širenje. Zbog toga još ne možemo donijeti mjeru da gledatelji mogu prisustvovati utakmicama.

U ovotjednoj emisiji Mali nogometni razgovori na HNTV-u gostovali su Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, i Zoran Bahtijarević, liječnik hrvatske reprezentacije te član Radne skupine HNS-a za povratak natjecanja.

Razgovaralo se o povratku HNL-a i o situaciji koju je izazvao koronavirus.

Fizička distanca ključna je mjera u ovoj borbi koju vodimo i time na najbolji način zaustavljamo širenje. Zbog toga još ne možemo donijeti mjeru da gledatelji mogu prisustvovati utakmicama. Idemo korak po korak jer ispunjene tribine na nogometnim utakmicama po nama su pri samom vrhu rizika u ovom trenutku – rekao je Capak i dodao:

– Kada bi neki nogometaš bio pozitivan, svi njegovi bliski kontakti, u zadnjih 48 sati, trebali bi ići u samoizolaciju. To bi, prevedeno značilo, da taj klub vjerojatno više ne bi mogao sudjelovati u natjecanju.

Bahtijarević je dodao:

– Nogomet kao sport nije rizičan. Potvrdile su to i analize iz Njemačke, Danske i Engleske. Bliski kontakt tijekom utakmice ne traje dugo i oni nisu česti. No, postaje rizičan u svlačionicama i zatvorenim prostorima gdje ima veliki broj osoba.

Ključne riječi

Komentara 2

NA
Nale50
13:53 15.05.2020.

NE !!!.....SDP se nije oglasio!!!!......njima sve smeta!!!!

NE
neboiznadzagreba2
10:14 15.05.2020.

Capak smije govoriti o nogometu, HDZ odobrio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije