Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO Južnoamerička kolonija u Maksimiru sve veća

Calello je došao, Carlos na izlazu

16.12.2008.
u 20:28

Dolaskom Argentinca Adriana Calella uvećat će se kolonija Dinamovih Južnoamerikanaca. Sad su sedmorica u svlačionici plavih. Po trojica Brazilaca (Etto, Sammir i Carlos) i Argentinaca (Ibanez, Suarez i Calello) te jedan Čileanac (Morales) čine tu sedmoricu, od ukupno osam Dinamovih stranaca. Osmi je Kamerunac Chago.

Carlos nije najgori
Morales, Etto, Sammir i Ibanez opravdali su dovođenje, iako je jasno da se još više očekuje od svakoga od njih, pogotovu od Moralesa i Sammira. Suarez je jesenas imao malo prilika, bio je i ozlijeđen, pa bismo na proljeće trebali vidjeti je li igrač za Dinamo.

A Carlos? Po vokaciji je srednji branič, no zbog trenerskih eksperimenata i krpanja rupa u sastavu, najmanje je igrao na svojoj prirodnoj poziciji. I blizu je odlaska.

- Učinit ću sve da Carlosa što prije odvedem iz Dinama! Nezadovoljan sam svime što se s njim događa - rekao je Carlosov menadžer Mirsad Kerić i nastavio:

- Pa nije on baš igračka kanta za smeće, kako ga većina medija tretira! Nije griješio ništa više od ostalih Dinamovih obrambenih igrača, a stvoreno je javno mišljenje da je on uvjerljivo najgori! Nema nikakvih problema ni s trenerima, ni s upravom kluba, ali teško je i njemu igrati u takvom ozračju - kaže Kerić i pojašnjava svoj odnos s Brazilcem:

- Kažem li mu da ću ga odvesti u Azerbajdžan, tako će i biti! Poslušat će me zato jer zna da sve što radim, radim za njegovo dobro - rekao je nezadovoljni Kerić i na kraju dodirnuo vruću temu:

Nema podjela
- Najviše mi smeta što se stalno potencira nekakav jaz između stranaca i domaćih igrača. A to nije točno, dečki imaju dobar međusobni odnos i ne znam komu trebaju te izmišljotine o podjelama u momčadi - kaže Kerić.

Zanimljiv je taj pogled u strukturu Dinamova sastava. Od 22 igrača koji su jesenas odjenuli plavi dres, čak ih je deset poniklo u Dinamovoj školi mladeži (Butina, Kelava, Lončarić, Lovren, Bišćan, Drpić, Tomić, Mikić, Badelj i Šokota). Netočne su, eto, teze da se klub ne oslanja na vlastite igrače, kad je gotovo pola momčadi domaće.

Osim sedam spomenutih stranaca (Calello će biti osmi), u Dinamu je i kvintet hrvatskih igrača koji nisu plodovi maksimirske škole: Vrdoljak, Hrgović, Tadić, Balaban i Mandžukić.

Osim Zagrepčana, dakle, najviše je Južnoamerikanaca, čija je prilagodba načelno prošla vrlo brzo, pogotovu to vrijedi za Etta i Ibaneza. A sad će Argentinci i Brazilci, ne ode li Carlos, moći međusobno igrati tri na tri na dva mala gola! Sudit će im - Morales.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije