Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Italija

Cagliari se nakon samo jedne sezone vratio u prvu ligu

Cagliari
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
07.05.2016.
u 07:31

Cagliari je pobjedom kod Barija (3:0) stigao do učinka od 77 bodova, te je postao nedostižan trećem Trapaniju, koji ima 66 bodova

Nogometaši Cagliarija izborili su povratak u prvu talijansku ligu nakon samo jedne sezone provedene među drugoligašima, oni su jedno od prva dva mjesta u Serie B koja izravno vode u Serie A izborili dva kola prije kraja sezone uvjerljivom 3:0 pobjedom na gostovanju u Bariju u susretu 40. kola.

Ovom pobjedom drugi Cagliari je stigao do učinka od 77 bodova, te je postao nedostižan trećem Trapaniju, koji ima 66 bodova uz utakmicu manje, dok je Bari ostao peti sa 65 bodova.

Prije tjedan dana ulazak u Serie A, prvi u klupskoj povijesti, izborio je Crotone kojega vodi hrvatski trener Ivan Jurić. Momčad iz Kalabrije je na vrhu druge lige sa 78 bodova, jednim više uz utakmicu manje od Cagliarija.

Za preostalo, treće mjesto koje vodi u prvu ligu razigravat će momčadi koje se plasiraju između trećeg i osmog mjesta nakon 42. kola.

Status prvoligaša za sljedeću sezonu zasada je sigurno izgubila Verona, blizu tome je i Frosinone, koji dva kola prije kraja zaostaje četiri boda za zonom spasa, dok će o trećem putniku u Serie B odlučivati Carpi, Palermo i Udinese. Trenutačno je u najboljoj poziciji Udinese koji ima tri boda prednosti u odnosu na Carpi i Palermo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije