Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuska liga

Caen i Dijon izborili ostanak u najjačem razredu, ispali Nancy i Bastia

Monaco
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
20.05.2017.
u 23:21

Lorient će morati igrati kvalifikacije za ostanak protiv Troyesa, dok su prvoligaški status izgubili Nancy i Bastia

U posljednjem kolu francuskog nogometnog prvenstva najzanimljivija je bila borba za ostanak u kojoj je sudjelovalo pet momčadi, a na kraju su razloga za veselje imali Dijon i Caen koji su izborili ostanak u ligi, Lorient će morati igrati kvalifikacije za ostanak protiv Troyesa, dok su prvoligaški status izgubili Nancy i Bastia.

Caen, za kojega nije igrao hrvatski napadač Ivan Santini, do spasonosnog je boda stigao odigravši 1:1 na gostovanju kod viceprvaka Paris SG-a i to pogotkom Rodelina u sudačkoj nadoknadi. Tim pogotkom Caen je skočio sa 18. mjesta koje bi ih vodilo u kvalifikacije na 17. koje osigurava ostanak. No, taj je bod Caen zaslužio i zato što mu je u 87. minuti poništen regularan pogodak zbog nepostojećeg zaleđa, a Rodelin u 75. minuti nije iskoristio 11-erac. RSG je poveo preko Rabiota (13).

Caen je prvenstvo okončao sa 37 bodova, kao i Dijon koji je na gostovanju kod Toulousea odigrao 0:0, dok je 18. Lorient završio sa 36 bodova odigravši 1:1 na svom terenu protiv Bordeauxa.

Nancyju nije pomogla niti 3:1 pobjeda protiv Saint-Etiennea, on je završio 19. sa 35 bodova, dok je Bastia porazom 0:1 na gostovanju kod Marseillea pala na posljednje, 20. mjesto sa 34 boda.

Nastup u prvoj ligi sljedeće sezone u petak su izborili Strasbourg i Amiens kao prve dvije momčadi druge lige.

Monaco je naslov prvaka potvrdio 3:2 pobjedom na gostovanju kod Rennesa, a hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić dobio je slobodnu večer.

Momčad iz Kneževine prvenstvo je okončao sa 95 bodova, osam više od drugog PSG-a.

Komentara 1

VL
????
23:48 20.05.2017.

Čačić ima jednog igrača za Meksiko, još ih treba 10 naći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije