Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
China Cup

Hrvatska izgubila od Kine u lutriji jedanaesteraca

Hrvatska reprezentacija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
14.01.2017.
u 10:45

Izabranici Ante Čačića u Nanningu su vodili pogotkom Ivanušeca (37.) do dvije minute prije kraja utakmice, a onda je Jingbin zabio Prskalu u prvi kut za 1:1. U udarcima s bijele točke uspješniji je bio domaćin

U utakmici za 3. mjesto na China Cupu hrvatska nogometna reprezentacija je izgubila protiv Kine nakon jedanaesteraca sa 4:5 (1:1). Izabranici Ante Čačića u Nanningu su vodili pogotkom Ivanušeca (37.) do dvije minute prije kraja utakmice, a onda je Jingbin zabio Prskalu u prvi kut za 1:1. U udarcima s bijele točke uspješniji je bio domaćin.

Čačićevi izabranici su dobro otvorili utakmicu i u prvih dvadesetak minuta zagospodarili terenom. Hrvatska je bila opasnija momčad i stvorila je nekoliko poluprigoda. Tudor i Datković pokušali su zaprijetiti, ali njihovi pokušaji udarcima nisu išli u okvir vrata. Prvu prigodu Hrvati su imali u 9. minuti. Barišić je ubacio s lijeve strane, a Tudor u visini druge vratnice glavom puca pored stative.

Kinezi su se prvi put zaprijetili u 14. minuti, ali Yin Hongbov udarac prošao je kraj vrata. U 25. minuti Mišić je izveo udarac iz kuta,  Datković je bio najviši u skoku, ali je glavom pucao iznad vrata.

Hrvatski napadi napokon su se isplatili u 37. minuti. U lijepoj akcija po desnoj strani Mišić je pronašao Tudora, koji je odigrao povratnu loptu za Ivanušeca. Lokomotivin igrač je sa 7-8 metara zabio prvi pogodak u reprezentaciji.

Luka Ivanušec ovim je pogotkom postao najmlađi strijelac (rođen 26 studenog 1998.) u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije. Do prvijenca u kockastom dresu stigao je s 18 godina, jednim mjesecom i 19 dana. Taj je rekord do danas držao Ivan Rakitić koji je prvi gol za Hrvatsku (protiv Andore) postigao s 19 godina, šest mjeseci i dva dana.

Na početku drugog dijela izbornik Čačić je u igru umjesto Marića ubacio Andrijaševića. Kao i na početku utakmice naši su reprezentativci bili opasniji. Sjajnu priliku propustio je Tudor u 58. minuti kada se sam sjurio prema kineskim vratima, ali kada je trebao pucati spetljao se i sjajna je prilika propala. Nekoliko minuta kasnije Barišić je pucao ravno u kineskog vratar Shija Xiaotiana.

U 68. minuti Perošević, koji samo što je zamijenio Antolića, probao je iznenaditi suparničkog vratara, ali je njegov udarac otišao kraj vrata.

U 80. minuti sjajnu je priliku imao Šitum koji je sam izbio pred vratara, ali je krivo zahvatio loptu. Dvije minute prije kraja utakmice domaćin je izjednačio. Jingbin je zabio Prskalu u prvi kut. U drugoj minuti sudačke nadoknade Andrijašević je sjajno pucao iz voleja, ali je kineski vratar odlično obranio. O pobjedniku su odlučivali jedanaesterci.

Tijek utakmice:

Kina - Hrvatska 5:4 (1:1)

Jedanaesterci: 0:1 - Pivarić zabio, 1:1 - Yin zabio, 1:2 - Ozobić zabio, 2:2 - Chi zabio, 2:2 - Perošević je pogodio gredu, 2:2 - Prskalo brani Fanu, 2:3 - Juranović zabio, 3:3 - Wang zabio, 3:3 - Mišićev udarac obranio je Shi, 4:3 - Wang Jinxian zabio za pobjedu.

90'+3 - Završila je utakmica. O pobjedniku odlučuju jedanaesterci.

90'+2 - Andrijašević je sjajno pucao iz voleja, ali kineski vratar odlično brani.

88' - Goooool! Kinzi su izjednačili. Jingbin je zabio za izjednačenje. Prskalo je primio pogodak u prvi kut.

86' - Datković je glavom vraćao loptu Prskalu koja je bilo malo visoka. Hrvatski se vratar dobro ispružio kako lopta ne bi završila u mreži.

80' - Šitum je sam izbio pred vratara, ali je krivo zahvatio loptu. Sjajna prilika.

80' - Matas je ušao umjesto Ivanušeca.

68' - Ponovno je Hrvatska odigrala brzu akciju, ali je Peroševićev udarac završio kraj vrata. Andrijašević mu je sjajno petom ostavio loptu na 20-ak metara.

68' - Šitom je zamijenio Tudora.

65' - Perošević je ušao u igru umjesto Antolića.

61' - Barišić je pucao ravno u Shija Xiaotiana.

58' - Tudor se sam sjurio prema kineskom vrataru, ali kada je trebao pucati spetljao se i sjajna prilika je propala. 

53' - Domagoj Antolić je dobio žuti karton.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Andrijašević je ušao u igru umjesto Marića.

45' - Kraj prvog poluvremena. Pogotkom Ivanušeca Hrvatska protiv Kine vodi sa 1:0.

43 - Ponovno je pokušao Ivanušec, ali je njegov udarac bio slab.

36' - Goooooooooo! Hrvatska vodi sa 1:0. Strijelac je bio Ivanušec nakon sjajne akcije. Odličnu povratnu loptu dao je Fran Tudor, a Lokomotivin je igrač ubacio u nebranjeni dio mreže kineskog vratara.

35' - Ivanušec se spetljao u šesnaestercu domaćina i dobra je prilika propala.

32' - Tudor je pokušao pucati s dvadesetak metara, ali je njegov pokušaj otišao visoko preko vrata.

29' - Brza akcija Kineza, ali naša obrana otklanja opasnost.

25' - Novi udarac iz kuta za našu reprezentaciju. Datković je nakon ubačaja glavom pucao iznad vrata.

23' - Iako je ritam igre malo pao, Hrvatska ima inicijativu u prvoj polovici prvog poluvremena, a bila je i opasnija!

14' - Prva šansa za domaćina. Yin Hongbo izvukao se na lijevu stranu šesnaesterca i gađao suprotni kut Prskalinih vrata.

10' - U prvih desetak minuta igra se uglavnom u polovici kineske reprezentacije.

9' - Najbolja prilika za Hrvatsku. Barišić je ubacio s lijeve strane, ali je Tudorov pokušaj glavom otišao kraj vratnice.

5' - Lagani pritišćemo. Sada je Barišić probio po lijevoj strani, ali je njegovo ubacivanje blokirano. Prvi korner za Hrvatsku.

4' - Prva prilika za Hrvatsku. Pivarić je ubacio s lijeve strane, ali je lopta bila malo previsoka za Tudora.

1' - Počela je utakmica za 3. mjesto na China kupu: Kina - Hrvatska.

8.30 - Utakmica počinje za pet minuta.

8.25 - Evo službenog zapisnika:

8.15 - Evo sastava, Hrvatska: Prskalo - Barišić, Datković, Filipović, Juranović, Pivarić - Antolić, Ivanušec, Mišić - Marić, Tudor. Izbornik Ante Čačić.

Kina: Shi Xiaotian - Fan Xiaodong, Yang Shanping, Gao Zhunyi, Deng Hanwen, Cui Min - Pei Shuai, Cai Huikang (kap.), Yin Hongbo, Chi Zhongguo - Hui Jiakang. Izbornik Marcello Lippi.

8.00 - Dobro jutro. Utakmicu Hrvatska - Kina pratite na portalu Večernjeg lista!

Komentara 35

RI
Ringo
10:50 14.01.2017.

Jedanaesterci nisu lutrija nego dio nogometa. Pobijedi onaj tko ih bolje izvodi (ili brani).

Avatar toxic alien
toxic alien
10:57 14.01.2017.

Ne znam zasto svi vole nazivati izvodjenje jedanaesteraca lutrijom? Jedanaesterce treba znati izvoditi, isto kao i sve ostalo u nogometu. Ako je sve to samo lutrija, onda ih ne trebaju ni izvoditi. Neka podju u birtiju ispod tribina i igraju pismo-glava uz hladno pivo...

Avatar Diavolo
Diavolo
10:44 14.01.2017.

Aco ostaje izbornik Otpisanih.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije