Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOR BURSCA Vratar bez novog ugovora

Bursca: Iz Vinkovaca ću samo u inozemstvo

28.04.2009.
u 15:42

Iako je među najbolje ocjenjenim vratarima Prve HNL, Davor Bursca još uvijek ne zna hoće li karijeru i poslije lipnja, kada mu ističe ugovor, nastaviti u Cibaliji.

- S obzirom da mi ugovor ističe krajem lipnja, s Upravom sam još u prosincu načelno dogovorio novi trogodišnji ugovor. Nažalost, od tada nije bilo nijednog novog razgovora niti je novi ugovor potpisan.

Protiv Sesvećana 500.-ta utakmica u HNL-u


Nedjeljna utakmica Cibalije protiv Croatie iz Sesveta biti će 500. Vinkovčanima u HNL-u. U dosadašnjih 499 utakmica u posljednjih 16 godina Cibalia je ostvarila 147 pobjeda, 143 neriješena rezultata dok je 209 puta poražena. Postigla je ukupno 535 pogodaka, a primila 681 gol.
Vinkovčana nije bilo u najvišem rangu samo u sezonama 1997./98. i 2004./05. Pobjeda nad Croatijom značila bi i definitivan ostanak u Prvoj ligi i sljedeće sezone.

- U međuvremenu se pojavilo i nekoliko novih klubova koji su zainteresirani za moje usluge tako da zaista ne znam na koju ću stranu u lipnju - rekao je ovaj pouzdani vinkovački vratar koji je protekle četiri godine među najboljim igračima Cibalije, a svojim sjajnim obranama nebrojeno puta je donosio bodove.

Nisam tražio više
Upravo zbog ovih činjenica odnos uprave Cibalije još više čudi, posebno kada se zna da je u međuvremenu pričuvni vratar ozlijedio ruku te da je na klupi već nekoliko kola junior Paradžiković.

- Tijekom prosinačkih razgovora ništa nije bilo sporno niti sam tražio više ili manje nego što imaju i drugi, ali nije mi jasno gdje je i zašto zapelo s novim ugovorom.

Pouzdani vratar Cibalije o odlasku još ne razmišlja, ali već sada zna da u obzir dolazi samo inozemstvo.
- Nikada ne bih mogao braniti bilo gdje u Hrvatskoj najviše zbog činjenice koliko je Cibalia kao klub učinila za mene, ali i zbog naših navijača i svih ovacija koje sam dobio. Cilj mi je sada samo što kvalitetnija igra i da Cibalia izbori opstanak u ligi - rekao je Bursca.

Pernar u poslu
Sportski direktor Cibalije Dražen Pernar kaže da je osnovni razlog zašto ugovor još nije potpisan stalne i brojne obveze proteklih mjeseci, brojne utakmice i brige oko opstanka.

- Očekujemo u nedjelju pobjedu protiv Croatije, što bi značilo i opstanak u Prvoj HNL. Tada ćemo ponovo vidjeti s Burscom, kao i ostalim igračima kojima ističe ugovor, što i kako dalje - rekao je Pernar.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije