Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZEKIĆ GRMIO

Burno u tunelu: Kek se sukobio s pomoćnim trenerom Osijeka!

Matjaž Kek
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/6
17.02.2018.
u 17:55

- Dok sam ja trener Osijeka, igrat će onako kako ja kažem. Neću o imenima, prepoznat će se oni sami, ali nedopustivo je da kod 2:0 imamo par igrača koji mogu odigrati tako neobavezno.

Tri od tri - Osijek ove sezone niti sa jednom momčadi nema skor kakav ima sa Rijekom. I  u trećoj uzastopnoj utakmici Zoran Zekić nadmudrio je Matjaža Keka s kojim je još donedavno imao najgori omjer u trenerskoj karijeri. Osijek je 2:1 pobjedom nad Rijekom, koja je skoro čitavu utakmicu imala igrača manje, preuzeo treće mjesto na ljestvici.

Sve taktičke zamisli Matjaža Keka u Gradskom vrtu pale su u vodu već nakon šest minuta. Župarić je kao posljednji čovjek obrane prekršajem s leđa zaustavio nadirućeg Grezdu. Sudac Strukan nije imao drugog izbora nego braniča Rijeke poslati u svlačionicu. Taj crveni karton usmjerio je utakmicu na Osijekov mlin. 

- Nema se što prigovoriti, Župarić se u toj situaciji morao puno bolje postaviti, a Grezda je znalački pao. Volio bih i da moji igrači nekada znaju tako pasti - komentirao je trener Rijeke koji je priznao kako je po završetku utakmice u tunelu imao razmjenu mišljenja sa jednim od Zekićevih pomoćnika Ivom Smojom koja nije bila u prijateljskom tonu.

- Malo se zakuhalo, ali to je nogomet. Utakmice Osijeka i Rijeke su uvijek bile na granici, ali ipak korektne.

Igrača više u polju Osijek je pokušao brzo iskoristiti, no domaćini su "častili" promašajima, dva puta Lopa koji se ove sezone ne može spojiti sa golom, a potom i Mioč promašili su šanse koje se ne smiju promašiti.

- Samo u prvom dijelu imali smo četiri mrtve šanse, ali ne možemo ga zabiti. Propuštamo previše šansi, a ti promašaji naravno imaju utjecaj i na psihu - kazao je trener Osijeka Zoran Zekić.

Brojčana nadmoć morala je, međutim,  kad tad doći do izražaja, a bijelo-plavi su je iskoristili u pet minuta nastavka. Grgić je u 49. na 34. uzastopnu utakmicu u kojoj je Osijek zabio gol, a već pet minuta kasnije Raspopović u 55. ruši Bobana u kaznenom prostoru. Strukan tek na sugestiju petog suca pokazuje na bijelu točku. Hajradinović, već treći koji je ove sezone u Osijeku dobio dužnost izvođača kaznenih udaraca, bio je siguran. Rijeka se pokušala vratiti, Pavičić je u 85. vratio kakvu takvu nadu. Slabim reakcijama u obrani umalo prosuli sve što su do tada napravili. Upravo zbog te komotne igre Zekić nakon utakmice nije slavio već grmio.

- Dok sam ja trener Osijeka, igrat će onako kako ja kažem. Neću o imenima, prepoznat će se oni sami, ali nedopustivo je da kod 2:0 imamo par igrača koji mogu odigrati tako neobavezno. 

Rijeka je sada u zaostatku sa Osijekom i Hajdukom u borbi za što polju poziciju za Europu.

- Nemam borbu s drugim već sa samim sobom u formiranju ekipe. Znam što me čeka i jedva čekam idući trening jer samo tako možemo napredovati.


 
Ključne riječi

Komentara 4

VE
veckovinkovci
18:13 17.02.2018.

Zoran Zekic je kljuc uspijeha Osijeka i nema zajebancije sa njime Decki igra se 90 min i nema posustajanja

KU
kupatilo
19:00 17.02.2018.

Bravo Zekicu.Kapa do poda.Svi bi trebali tako reagirati.Morase znati koje šef jer inace gdje je puno šefova tuje malo posla.Mlad perspektivan posten.Ima nade za nas nogomet jer ima ih uz debe jos par koji poštuju kruh koji zarađuju.A tices brzo na i bolji klub a ondace ovi blakati sto im kasne plate kad budu u glibu i nezanimljivi ikom.Tvoj ce rad biti cjrnjen i sterno.Napomibjem dinamovac sam ali volim postene trenere postene igrače nema veze kojeg kluba.Svismo mi hrvatska.

Avatar rubinet
rubinet
19:34 17.02.2018.

gospodine Zekiću..primjetno je kako vam momčad pada u drugom poluvremenu..a prije je bilo obratno..poradite malo na tome..je li riječ o tjelesnoj nespremnosti ili pak o neodgovornom i neprofesionalnom ponašanje ..ne znam...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije