Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk - Zagreb

Burić ofenzivnije protiv pjesnika s dvojcem Vlašić – Velez

Nicolas Leonardo Velez
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/5
13.03.2016.
u 10:00

U pet proljetnih utakmica bijeli su osvojili samo pet bodova.

Napokon u Poljud stiže netko koga bi Hajduk trebao pobijediti. Mjesec je dana momčad Damira Burića bez pobjede, od 13. veljače i Slavena Belupa.

– Ja ne gledam tako, ne zanima me statistika, zanima me analiza stanja. Ponekad vas u nogometu do uspjeha dijeli tridesetak sekundi, jedna odluka – kaže trener Hajduka Damir Burić.

Premda ne želi govoriti o statistici, ona je poražavajuća za Hajduk, koji je u pet proljetnih utakmica osvojio samo pet bodova. No, nije ni Zagreb, koji bijeli čekaju u Poljudu, ništa bolji.

Momčad Dražena Medića, predsjednika-trenera, tavori na dnu lige, praktički je već ispala, a u posljednjih šest utakmica uspjela je osvojiti bod. Zagreb u Poljud stiže s bodovnim učinkom jedan od osamanaest. Ali, Medićev klub je u zanimljivim odnosima s bijelima. Naime, njegov brat, odnosno tvrtka koju on zastupa u Hrvatskoj, nedavno je postao Hajdukov sponzor.

Trebaju pobjedu pred Kup

– Zagreb je neugodan protivnik, ima dobru obranu, kvalitetnog Livakovića i individualce kakav je Gabrijel Boban, koji je uvijek dobar za jedan gol. Mi moramo biti dominantni i odraditi utakmicu na visokom nivou kako bismo ostvarili cilj – kazao je Burić.

Svjestan je i on da uoči dvoboja s Dinamom, koji slijede (kup u srijedu, prvenstvo u nedjelju) njegovoj momčadi treba pobjeda kako bi vratila pozitivno ozračje. Još jedan neuspjeh, bez obzira na to tko igrao, dodatno bi narušio stanje u Hajduku.

– Želimo pod svaku cijenu tri boda. Usredotočeni smo sada na Zagreb, a ne na utakmice s Dinamom – objašnjava Burić.

Nije se žalio na bolove

I dalje je u Poljudu alarmantno stanje što se tiče ozlijeđenih i bolesnih. Burić se pokušao našaliti nabrajajući društvo iz svog stožera (pomoćni trener Joško Španjić, trener vratara Tonči Gabrić, fizioterapeut Domeniko Sizgoreo, momčadski menadžer Krešimir Mikulandra, glasnogovornik Alen Orlić) na koje zbog bolesti nije mogao računati ovaj tjedan.

– Šalu na stranu, imali smo problema i u momčadi. Još osjećamo posljedice iz Zaprešića, do posljednjeg trenutka čekat ćemo hoće li biti spremni Nižić, Velazquez, Tudor i Šimić. Doista smo oslabljeni, situacija baš ne izgleda ružičasto – pojasnio je Burić.

Ipak, momčad će biti znatno jača u odnosu na utakmicu s Interom, jer povratak Jeffersona i Tina Sušića znači dodatnu kvalitetu. A vrlo je vjerojatno da će priliku dobiti i Nikola Vlašić i Nicolas Velez, koji će dati notu ofenzive.

– Nadam se da će Vlašić biti spreman, nije se nakon treninga žalio na bolove. Ne znam koliko će moći. I s Velezom je ista situacija – zaključio je Burić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije