Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinje Svjetska liga

Burić i Bošković se vraćaju u reprezentaciju, igra se na 25 metara

17.11.2014., Zagreb, bazen Maldost - Trening hrvatske vaterpolo reprezentacije. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL
17.11.2014.
u 22:44

- Izbornik i suigrači željeli su da se vratim i ja to činim s velikim zadovoljstvom. Prvi je cilj plasman na OI - rekao je Bošković.

Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara hrvatska vaterpolska reprezentacija otvara novu sezonu. U prvom susretu Svjetske lige izabranici Ivice Tucka večeras u 20.30 sati na plivalištu Mladosti uza Savu ugostit će Tursku. Ulazak je slobodan pa je to prilika svim vaterpolskim zaljubljenicima da podrže nacionalne dupine na njihovu novom početku.

Joković čeka prinovu

Turci će u bici kod Jaruna platiti dio povijesnog duga, tu nema zbora, no večerašnji je susret zanimljiv i zbog još nekih detalja. U reprezentaciju se nakon dvije godine izbivanja vraćaju zlatni olimpijci Miho Bošković (31) i Damir Burić (33), a igrat će se na skraćenom bazenu. Umjesto 30 metara dužina će biti samo 25.

– Svi pozvani igrači došli su u Zagreb, oslobodili smo samo Jokovića koji čeka prinovu pa neka uživa u tim sretnim trenucima. Ponovno su s nama Bošković i Burić i želimo ih što prije ukomponirati. Zanima me kako ćemo se snaći na 25 metara. Fina forsira to pravilo iako mi se nimalo ne sviđa – kazao je izbornik Tucak.

Jedan od dvojice povratnika, Miho Bošković, objasnio je:

– Imao sam nekih osobnih i zdravstvenih problema, ali sad sam to stavio pod kontrolu i sada se mogu usredotočiti na vaterpolo. Izbornik i suigrači željeli su da se vratim i ja to činim s velikim zadovoljstvom. Jer igranje za reprezentaciju najvredniji je aspekt svake sportske karijere – napomenuo je Miho.

Svaki uspjeh dostižan

A kako mu je bilo gledati suigrače kako se ovog ljeta muče u Budimpešti?

– Osim što nije bilo nas dvojice, reprezentaciju su pratili i još neki pehovi, izostajanja zbog ozljeda... A mi ipak nemamo toliku širinu igrača da se to ne osjeti. Sad smo dobro pokriveni na svim mjestima i, ako nas zdravlje posluži, svaki će nam uspjeh biti dostižan – zaključio je Miho.

>> Pogledajte kako se Hrvatska priprema za susret s Turskom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije