Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog rasističkih ispada

Bugarski izbornik se ispričao Englezima, Stoičkov zaplakao u emisiji

Krasimir Balakov
Foto: Reuters/PA/PIXSELL
1/3
16.10.2019.
u 13:43

Uefa je nakon toga otvorila disciplinski postupak protiv Bugarske zbog rasističkih ispada njenih navijača

Bugarski izbornik Krasimir Balakov se u srijedu ispričao engleskoj nogometnoj reprezentaciji nakon što su bugarski navijači na utakmici u Sofiji u ponedjeljak navečer vrijeđali tamnopute engleske reprezentativce nacističkim pozdravima i oponašanjem majmunskog glasanja, a bugarsko ministarstvo unutarnjih poslova je istovremeno objavilo kako je u vezi s tim incidentima uhićene četiri osobe.

Engleska je u ponedjeljak u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020. pobijedila Bugarsku sa 6-0 što je za domaću reprezentaciju najteži poraz kojeg je doživjela, no utakmica će ostati upamćena po rasističkim ispadima bugarskih navijača koji su doveli do privremenog prekida u prvom poluvremenu.

Krasimir Balakov
1/4

Uefa je nakon toga otvorila disciplinski postupak protiv Bugarske zbog rasističkih ispada njenih navijača.

I dok je nakon utakmice Balakov izjavio da nije čuo ništa, u mailu poslanom novinarima kasno u utorak navečer ispričao se zbog ponašanja navijača.

'Oštro osuđujem i odbacujem rasizam kao ponašanje koje proturječi modernim ljudskim odnosima', napisao je Balakov.
'To su predrasude koje dolaze iz prošlosti i moraju zavijek biti izbrisane.'

Bugarska je policija u srijedu objavila da je uhitila četiri osobe povezane  s incidentima na utakmici najavivši pritom daljnja uhićenja.

'U tijeku je operacija identificiranja i uhićenja osoba koje su sudjelovale u incidentima za vrijeme utakmice između Bugarske i Engleske', stoji u priopćenju bugarskog ministarstva unutarnjih poslova koje je najavilo nova uhićenja u srijedu.

Predsjednik Bugarskog nogometnog saveza Borislav Mihajlov je u utorak podnio ostavku nakon što je to od njega zatražio bugarski premijer Bojko Borisov.

A bugarska nogometna legenda Hristo Stoičkov u jednoj emisiji emotivno se slomio.

- Huliganima treba zabraniti ulazak na stadion, kao u Engleskoj prije nekoliko godina. Pet godina ne smiju zakoračiti na tribine kada igra reprezentacija, a isto važi i za gostujuće utakmice. Ljudi nisu zaslužili stradati. Mislite li da se osjećam dobro - rekao je Stoičkov i zaplakao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije