Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zamalo prekinut dvoboj

Bugari doznali kaznu zbog ispada navijača protiv Engleza

Bugarska - Engleska
Foto: Reuters/Pixsell
29.10.2019.
u 19:19

Bugari su zaradili i dodatnih 10.000 eura kazne zbog ometanja prilikom izvođenja nacionalne himne

Bugarska nogometna reprezentacija pred praznim će tribinama igrati sljedeću utakmicu u natjecanjima pod ingerencijom Europskog nogometnog saveza (UEFA), a Bugarski nogometni savez će platiti i kaznu od 75.000 eura zbog rasističkih ispada za vrijeme dvoboja kvalifikacija za EURO 2020. odigranog 14. listopada u Sofiji, u kojem je Bugarska poražena od Engleske sa 6:0.

Kazna u konačni može biti i stroža, jer će u slučaju ponavljanja rasističkih ispada bugarskih navijača u sljedeće dvije godine biti aktiviran i uvjetni dio kazne od još jedne utakmice pred praznim tribinama.

Bugarskom savezu je naređeno da reprezentacija na sljedećim domaćim utakmicama istakne transparent "No To Racism" (Ne rasizmu) s istaknutim UEFA logotipom.

Bugari su zaradili i dodatnih 10.000 eura kazne zbog ometanja prilikom izvođenja nacionalne himne, a zbog istog je prijestupa Engleski nogometni savez kažnjen sa 5.000 eura.

Utakmicu na stadionu Vasil Levski vodio je hrvatski međunarodni sudac Ivan Bebek, koji je želio prekinuti dvoboj, ali su igrači i vodstvo gostujuće reprezentacije odlučili da će završiti utakmicu.

Ključne riječi

Komentara 1

PR
prajdali100
20:10 29.10.2019.

Mislim da su Bugari jeftino prošli. Moglo je biti puno gore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije