Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRILJIRAO NA DEBIJU

Budimir ispričao kako je dobio nalaz: 'Bili smo tamo trudna supruga, majka i ja...'

01.11.2020.
u 23:34

Za Osasunu je bio potpisao 'online' dok je bio s reprezentacijom. Došao je zatim u Pamplonu nakon reprezentativnih obaveza pa ušao u hotel nakon testiranja, večerao i otišao na spavanje, a ujutro dobio nalaz...

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir, koji je u subotu debitirao pogotkom za Osasunu, ove sezone želi nastaviti igrati u kontinuitetu te zabijati golove baš kao i prošle sezone, kada je 13 puta pogodio protivničke mreže u španjolskom prvenstvu.

- Ove sezone očekujem od sebe kontinuitet, potvrdu iz svoje prošle godine. Želim uloviti i više sezona u kontinuitetu. Prethodnih sezona je bilo nekih situacija, poput ozljeda ili pogrešno izabranog kluba, ali sada, nakon Mallorce, sam stvarno sretan što imam priliku nastaviti igrati i ovdje - rekao je 29-godišnji Budimir u nedjelju u razgovoru za Hinu.

U Pamploni, gradu poznatom po uličnom trčanju s bikovima, stasiti napadač je u 68. minuti utrčao na travnjak pun želje za dokazivanjem, pa je odmah glavom zabio gol za Osasunu u porazu 1-3 od Atlético Madrida.

Prije toga je dva tjedna bio zatvoren u lokalnom hotelu nakon što mu je bio dijagnosticiran koronavirus. "Čitava ta situacija je bila neobična", kaže Budimir.

Za Osasunu je bio potpisao 'online' dok je bio s reprezentacijom. Došao je zatim u Pamplonu nakon reprezentativnih obaveza pa ušao u hotel nakon testiranja, večerao i otišao na spavanje. - A ujutro su mi javili da sam pozitivan -  napominje.

- Trudna supruga, majka i ja bili smo ondje. Bilo je neobično biti bez svog doma, ali moram pohvaliti ljude iz kluba i hotela. Cijeli prvi kat su bili zatvorili za nas. Mi smo se morali odvojiti svatko u svoju sobu. Ja sam dobio ispražnjenu sobu, koju smo pretvorili u teretanu. Uz to sam imao cijeli hodnik od oko 60 metara. Bio je dovoljno dugačak pa sam mogao trčati i raditi još neke vježbe. Tako sam iskoristio sve što sam mogao kako bih ostao u ritmu i tonusu - objašnjava.

Prošli ponedjeljak je konačno napustio hotel pa prvi put vježbao individualno na travnjaku. Nekoliko trenera mu je asistiralo i pripremilo trening. "To mi je pomoglo da nakon karantene u hotelu, i svega što što sam prošao, uđem što prije u ritam", kaže Budimir.

No tek je u petak, dan uoči utakmice s Atlético Madridom, sudjelovao na momčadskom treningu gdje je upoznao nove suigrače.

- Baš kao i u slučaju mog potpisa za Osasunu, kada sam došao u posljednjim trenucima prijelaznog roka, tako sam i sada minutu do početka treninga saznao da imam antitijela i da sam negativan, pa je to bilo dovoljno da se priključim suigračima. Tako sam u zadnji tren uspio odraditi prvi trening s novom ekipom - kaže Budimir.

- Uspio sam iskoristiti upravo ono što je karakteristika Osasune. Zabio sam gol nakon centaršuta. Još kada sam saznao da ću ići u Osasunu, te dok sam boravio u karanteni, gledao sam o kakvoj se ekipi radi i na koji način igra. Promatrao sam njene karakteristike nastojeći iskoristiti što bolje dva tjedna dok nisam mogao biti s tim dečkima - rekao je Budimir, kojem je trebalo 12 minuta na terenu da zatrese mrežu Atletica.

- Nakon jednog treninga i upoznavanja sa suigračima zadovoljan sam debijem. Biti opet na terenu je najbolje što može biti - dodaje.

 Trener mu je čestitao nakon utakmice, no Budimir kaže kako nije u potpunosti zadovoljan jer je momčad izgubila.

- U prvom poluvremenu smo bili doista dobri, imali smo situacije za povesti, ali onda nas je presjekao njihov gol na kraju poluvremena. Pa onda opet kada smo mi zabili oni su se udaljili na 1-3. Kada god smo bili u mogućnosti napraviti priključak, i bili u dobrom trenutku, zabili su nam. Izgubili smo od jako dobre ekipe, ali sada se okrećemo prema naprijed i gledamo idućeg protivnika" - priča hrvatski golgeter.

Nakon utakmice se susreo s 24-godišnjim Ivom Grbićem, pričuvnim vratarom Atlética, koji je baš kao i on od rujna u reprezentaciji Hrvatske.

- Uspio sam pozdraviti našeg Ivu, zbog svih ovih mjera nije to kao prije, sve se odvija brzo, pa nema baš zaustavljanja i puno priče na stadionu. Ide svatko u svoj autobus i svojim putem, ali uspjeli smo se sresti. Ivo raste iz dana u dan tako da svaki puta kada ga vidim sve je jači i veći - kaže Budimir o bivšem čuvaru mreže Lokomotive koji čeka na svoj debi među vratnicama madridskog kluba.

Uskoro će se ponovo sresti jer Hrvatska 11. studenoga igra prijateljsku utakmicu s Turskom, a onda ju čekaju susreti sa Švedskom i Portugalom u Ligi nacija.

- Poziv u reprezentaciju mi je posebna čast. Ovo će biti treći put da mogu biti u toj grupi, s odabranim igračima i ljudima koji ondje rade. To je doista nešto posebno. Jako se veselim novom okupljanju, a očekujem da ispunimo ono što smo svi stavili ispred sebe kao zadatak, zadržati se u elitnom rangu Lige nacija. Nadam se da ću izboriti minute na terenu, prilagoditi se što više suigračima jer sam na neki način još uvijek nov - kaže Budimir.

Budimir je prošle sezone bio najbolji strijelac Mallorce te hrvatski nogometaš s najviše pogodaka u Primeri u jednoj sezoni u posljednjih 20 godina. Za šest dana ga čeka nova teška utakmica, protiv Seville, gdje će sresti bivšeg reprezentativca Ivana Rakitića. Budimir, napunjen optimizmom, veseli se tom susretu.

- Osasuna može puno bolje, posebno kada je riječ o onom najvažnijem, bodovima. Bit će opet do zadnjeg kola gusto, na to ukazuju dosadašnji rezultati u prvenstvu. Ima čitav niz izjednačenih ekipa pa možeš biti 10. ali i 19. - napominje.

Dok priča o svojim novim suigračima smije se. "Primili su me u skladu s mojim stanjem u protekla dva tjedna - pozitivno", šali se na svoj račun i pozitivnog testa na koronavirus. U trenutku kada je sjeverna pokrajina Navarra, s gradom Pamplonom, zatvorena za ulaske i izlaske zbog rastućeg broja oboljelih, Budimir osjeća zajedništvo u momčadi.

- Primjećujem to zajedništvo, tu čar momčadskog duha - kaže.

Kako prolaze dani sve jasnije vidi svoju ulogu u momčadi kojoj je primarni cilj ostanak u ligi, a bude li se moglo, žele napraviti i nešto više.

- U Osasuni se igra prepoznatljiv nogomet, s visokim pritiskom i puno ubačaja. Trebao im je netko u 16-ercu, od mene očekuju golove. Tek smo počeli, vrijeme je ispred nas, pa ćemo vidjeti kakva će mi točno biti uloga, no uvjeren sam da ćemo ostvariti maksimalni rezultat. Definitivno sam ondje gdje se vidim, gdje sam želio biti, u jednoj od najboljih liga na svijetu. Nakon svega ovoga želim se vratiti u ritam, dizati svoju kondiciju i formu - zaključio je je Budimir.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije