Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S europskih terena

Budimir donio važan bod Mallorci u Vigu, pobjeda Tottenhama

Ante Budimir
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
15.12.2019.
u 18:22

Bio je to treći pogodak Budimira u posljednje dvije prvenstvene utakmice, nakon što je bio dvostruki strijelac prije tjedan dana u porazu svoje momčadi (2-5) na gostovanju kod Barcelone

Hrvatski napadač Ante Budimir postigao je pogodak za konačnih 2-2 (1-1) i donio važan bod nogometašima Mallorce na gostovanju kod Celte Vigo u 17. kolu španjolskog prvenstva.

Bio je to treći pogodak Budimira u posljednje dvije prvenstvene utakmice, nakon što je bio dvostruki strijelac prije tjedan dana u porazu svoje momčadi (2-5) na gostovanju kod Barcelone.

Ante Budimir
1/4

Celta je povela pogotkom Rafinhe u 20. minuti. Na 1-1 je iz kaznenog udarca izjednačio Sevilla u 33. minuti. Aspas je doveo domaću momčad ponovno u vodstvo u 50. minuti precizno izvedenim udarcem s bijele točke.

Od 78. minute Mallorca je igrala s igračem manje nakon drugog žutog kartona za Railla, da bi u 83. minuti Ante Budimir natrčao na odbijenu loptu i sa sedam metara po sredini gola poslao ju u mrežu za konačnih 2-2.

Šestim pogotkom u La Ligi Budimir je donio važan bod svojoj momčadi koja se bori za opstanak u elitnom razredu španjolskog nogometa, čime je Mallorca ostala na 17. mjestu s bodom više od Celte Vigo koja je na 18. poziciji.

Getafe se pobjedom nad Valladolidom od 2-0 vratio na četvrto mjesto s 30 bodova. Vodeća Barcelona ima 35 bodova, bod više i utakmicu više od drugoplasiranog Real Madrida koji će od 21 sat gostovati kod Valencije. Treća je Sevilla s 31 bodom.

U susretu 15. kola njemačkog nogometnog prvenstva Wolfsburg je s 2-1 slavio protiv Borussije Moenchengladbach koja se tako nije uspjela vratiti na vrh Bundeslige.

Domaćin je poveo u 13. minuti golom Xaver Schlagera, a izjednačio je Breel Embolo samo dvije minute kasnije. Kada se već činilo kako će susret završiti bez pobjednika, Max Arnold je u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu domaćinu.

Josip Brekalo je za domaći sastav igrao posljednjih pola sata.

Borussija je ovim rezultatom propustila priliku vratiti se na vrh ljestvice. Ostala je druga s 31 bodom, dva boda manje od vodećeg RB Leipziga.

Treća je Borussia Dortmund s 29 bodova, dok Bayern ima 27 bodova. Wolfsburg je osmi s 23 boda.

Nogometaši Tottenhama svladali su kao gosti Wolverhampton s 2-1 (1-0) i tako prekinuli niz Wolvesa od 11 utakmica u Premier ligi bez poraza, dok je Manchester United unatoč velikoj premoći izvukao samo bod na Old Traffordu odigravši 1-1 protiv Evertona. 

Tottenham je poveo već u 8. minuti nakon individualne akcije i snažnog udarca Lucasa Moure u kaznenom prostoru. Traore je u 67. minuti pogodio za 1-1. Momčad Josea Mourinha je do sedme pobjede u engleskom prvenstvu stigla zahvaljujući pogotku Vertonghena u prvoj minuti sučevog dodatka, glavom s 12 metara nakon ubačaja Eriksena.

U Manchesteru je United imao sve statističke podatke na svojoj strani, osim konačnog rezultata. Everton je do vodstva stigao u 36. minuti, kad je lopta pogodila braniča Uniteda Lindelofa nakon ubačaja iz kuta i završila u mreži domaće momčadi. Sve do 77. minute "crveni vragovi" su bili u zaostatku, a tada je za konačnih 1-1 pogodio 18-godišnji Mason Greenwood preciznim udarcem sa 17 metara.

Vodeći Liverpool ima 49 bodova, deset više od drugoplasiranog Leicestera. Manchester City je treći s 32 boda i utakmicom manje, a Chelsea četvrti s 29. Na peto mjesto se probio Tottenham s 26 bodova, a Manchester United je šesti s 25. Wolverhampton je osmi s 24, a Everton se nalazi na 16. poziciji s 18 bodova.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije