Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATKO ŠTRITOF

Bude li moja smjena pomogla Mladosti, onda dobro

Ratko Štritof
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
07.10.2017.
u 17:00

- Zoranu želim apsolutno sve najbolje, ima i znanja i iskustva da to može obaviti. I igračima sam na oproštaju rekao da se moraju maksimalno usredotočiti, pružiti podršku novom treneru i dati sve od sebe i na treninzima i na utakmicama.

Iako je Ozren Bonačić, kao član Stručne komisije, bio protiv smjenjivanja trenera jer misli da je za to prerano (sezona je tek počela), Ratko Štritof (45) svejedno je već bivši učitelj prve momčadi Mladosti. Odlučila je tako većina najprije u Stručnoj komisiji a potom i u Upravnom odboru kluba.

Trenersko žezlo uručeno je Zoranu Bajiću koji je na početku prošle sezone bio Štritofov pomoćnik. Razlog smjenjivanja je neuspjeh u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Na turniru na kojemu su bili domaćini, žapci su osvojili tek treće mjesto (iza Spartaka iz Volgograda i Jadrana iz Herceg Novog) i – ispali. Na pitanje kako se osjeća kao bivši (nakon 15 mjeseci), Štritof je odgovorio:

Bez Biljake i Valečića

- Opušteno. No, svoje smjenjivanje najradije ne bih komentirao. Ne želim ulaziti u rasprave s vodstvom kluba. Volim Mladost i stalo mi je da se ona digne. Ako je moje smjenjivanje cijena na tom putu, onda je to u redu - kazao je Štritof.

A zbog čega je u Zagrebu došlo do lošeg rezultata?

- Mi smo uoči tog turnira odradili pripreme u Mađarskoj s jakim suparnicima, bili smo u Veroni također i dobro smo stajali. Moja je pogreška možda bila u tome što smo u turnir ušli previše samouvjereni, previše sigurni u sebe. U prvoj smo utakmici pobijedili Duisburg (21:4, nap. a.) za koji nismo znali koliko vrijedi, pa nas je to možda još više uljuljkalo. U igri sa Spartakom imali smo pobjedu u džepu, ali izmakla nam je u završnici, umjesto toga smo remizirali (6:6). I potom dolazi taj nesretni poraz od Hercegnovljana (7:12), u utakmici u kojoj nismo mogli računati na prvog braniča Biljaku, a ni na Valečića kojemu je već na prvoj utakmici slomljen nos. Žao mi je zbog tog poraza, trebali smo pobijediti Jadran.

Do nas je stigla informacija da vam je uprava najviše zamjerila na izjavi “ovo je napredak jer smo prošle godine od Jadrana gubili s puno većom razlikom”?

Volim raditi s klincima

- Ja bih tu izjavu demantirao, nisam to tako rekao. Mi smo i prošle sezone u svaku utakmicu ulazili sa željom da pobijedimo i u svakoj smo davali sve od sebe. Ovaj put nam nije išlo, svakome se to može dogoditi. Naše ispadanje svakako je neuspjeh i ograđujem se od te izjave, ona je mogla biti izrečena samo u šali.

Što će s vama biti dalje?

- Dobit ću vođenje jedne od mlađih selekcija Mladosti i to je u redu, volim raditi s klincima. Osim toga, imat ću više vremena za obitelj. Imam odraslog sina i jednoipolgodišnju kćer kojima sam jako potreban.

Bajića dobro poznajete?

- Zoranu želim apsolutno sve najbolje, ima i znanja i iskustva da to može obaviti. I igračima sam na oproštaju rekao da se moraju maksimalno usredotočiti, pružiti podršku novom treneru i dati sve od sebe i na treninzima i na utakmicama. Jer uspjeh prve momčadi Mladosti uspjeh je svih nas.

Komentara 1

DA
DarthVader
18:01 07.10.2017.

Na sta je to spao nekad veliki klub.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije