Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČAN PROTIV ŠIBENIKA

Bruno Petković pokazao da zaslužuje poseban plavi dres - onaj s brojem 10!

13.09.2021.
u 09:30

- Zadovoljan sam našom reakcijom na kontre, odlično smo reagirali na izgubljenu loptu i tražili prekid, to nam je dalo sigurnost da budemo razigrani i strpljivi u fazi napada.

Dinamo je upisao novu pobjedu, s 2:0 slavio je protiv Šibenika i tako nakon reprezentativne stanke bez ‘ožiljaka’, s nova tri boda u ligi može se mirno okrenuti Europskoj ligi i susretu u četvrtak kada u to natjecanje kreće domaćom utakmicom protiv West Hama koji je jučer igrao 0:0 Southamptona.

Petković je nova desetka

Dinamo je bio bez Livakovića, Franjića, Oršića, Ristovskog... na klupi su počeli oporavljeni Ademi i Lauritsen, te zaigrali u zadnjih pola sata i donijeli Dinamu prvi pogodak. Bruno Petković jučer je startao s brojem deset na leđima, taj će broj sad, nakon odlaska Lovre Majera, nositi u domaćim natjecanjima, dok će u Europskoj ligi dalje imati broj 21 jer je pod tim brojem prijavljen. Plavi su tako zaigrali s dvije pozicijske desetke, Petkovićem i Tolićem iza Jurića. Ponovno je priliku dobio i Moubandje iako u posljednje vrijeme igrao loše pa čak i nije prijavljen za Europsku ligu, no jučer je igrao jako dobro, s lijeve strane često je ulazio pred vrata, pucao i dojam je da je iznenadio i Šibenik.

Prvi je zaprijetio Šibenik, no udarac Delića otišao je pored vratiju, a uzvratio je Dinamo s dobrim udarcem Špikića, pa prilikom Ivanušeca, ali je vratar Rogić sačuvao svoju mrežu. Uslijedile su minijature Brune Petkovića u šesnaestercu gostiju, ali udarac je završio u bloku. Obranio je Rogić i novi, dobar pokušaj Moubandjea u 32. minuti, dirao je loptu i kad je s 20 metara opalio Mišić. Obranio je Rogić i pokušaj Tolića nakon što ga je proigrao Špikić.

Imao je do odmora Dinamo još nekoliko prilika, opasnih udaraca, lopte su fijukale oko vratiju Šibenika, imali su plavi i visoki postotak posjeda lopte (70 posto), puno udaraca (15), no na odmor se, ponajprije zahvaljujući vrataru Šibenika Lovri Rogiću, otišlo bez pogodaka.

I u nastavku je Šibenik prvi zaprijetio, no dvaput je dobro blokirao Theophile, dok na drugoj strani nakon gužve nije pogodio Tolić, pa je preko vratiju pucao Theophile. ‘Visio je gol u zraku’ i na kraju ga je Dinamo i postigao nakon zračnih dvoboja koje je dobio. Udarac iz kuta izveo je Mišić, Petković proslijedio na drugu vratnicu, tamo je skok dobio Ademi i vratio na pet metara gdje je najviši bio Lauritsen i glavom pogodio u 68. minuti.

Lauritsen za vodstvo

- Bilo je neizvjesno, prvo sam gledao s klupe i bilo je lijepo ponovno zaigrati. Nakon što smo poveli, bilo nam je lakše. Napravili smo svoj posao, no Šibenik je dobra momčad. Kad ne zabiješ rano gol, onda suparnik dobiva na samopouzdanju. No, pobijedili smo, meni je drago da sam se vratio nakon mjesec dana stanke zbog ozljede i da sam sada spreman – kazao je strijelac prvog pogotka Rasmus Lauritsen.

Blizu pogotku bio je Ademi, no opet je Rogić obranio udarac iz blizine. No, nije mogao ništa u 78. minuti. Bruno Petković je izvozao obranu Šibenika, Perića je ‘izrolao’ u šesnaestercu i onda pronašao Ivanušeca koji je to pospremio za 2:0 vodstvo i zasluženu pobjedu Dinama.

- Šibenčani su bili očekivano dobro postavljeni u defenzivi, s opasnim kontrama. Zadovoljan sam našom reakcijom na kontre, odlično smo reagirali na izgubljenu loptu i tražili prekid, to nam je dalo sigurnost da budemo razigrani i strpljivi u fazi napada, mogućnost da stvaramo svoje prilike. Imali smo puno udaraca, puno završenih akcija i stvarno mogu biti zadovoljan - rekao je trener Dinama Damir Krznar.

Komentara 3

PA
Paket
10:34 13.09.2021.

Imao je par dobrih poteza protiv nekog Šibenika i odmah nakon jedne solidne utakmice je kao opravdao desetku. Ja sam bio njegov najveći fan, ali on je jedna lijena bitanga

DH
Dinko Horvat
19:18 14.09.2021.

Bio bi dobar golman. Ima smisla koliko i člansk.

OL
Oldmarinero
19:17 13.09.2021.

Boljeg ionako nemate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije