Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trofejno otvaranje EP-a

Bronce za 20-godišnjeg Teskeru i 17-godišnje splitske blizanke Ivanu i Brunu Duvančić

Foto: Privatni album
1/5
19.05.2022.
u 16:54

Već prvog dana seniorskog Prvenstva Europe, Hrvatska je osvojila tri medalje, a tek trebaju nastupiti zlatna olimpijka Jelić, brončani olimpijac Kanaet, europske prvakinje Stojković i Vuletić...

Četverodnevno seniorsko Prvenstvo Europe u Manchesteru hrvatski tekvondaši započeli su sa čak tri medalje, a ova količina odličja osvojena već prvog dana nešto je o čemu drugi olimpijski borilački sportovi uglavnom sanjare kada je u pitanju ukupni ulov.

Doduše, sve tri medalje su brončanog sjaja, no sve su ih osvojili vrlo mladi sportaši što ovim odličjima daje jači sjaj. A do polufinala su dospjele 17-godišnje splitske sestre Bruna (49 kg) i Ivana (53 kg) Duvančić, koje je sjajno vodio njihov klupski trener Veljko Laura,  te 20-godišnji Kninjanin Josip Teskera (54 kg) koji je za svoj DIV osvojio drugu seniorsku medalju i time silno obradovao svog trenera Dragana Pinjuha.

Teki, kako ga zovu sportski kolege, u prvom je kolu pobijedio Azera Dadashova (15:9), dok je u borbi za odličje bio bolji od Moldavca Dimitrova (14:7). Borbu za finale Teskera je pobijeđen od drugog nositelja, Turčina Polata (8:13).

A nasljednice sestara Zaninović, koje u tim godinama takve rezultate nisu imale, osvojile su svoje prve seniorske medalje u istim kategorijama u kojima su to činile i Lucija (49 kg) i Ana (53 kg), a njihove bronce su 89. i 90. medalja s velikih natjecanja svih uzrasta za Taekwondo klub Marjan. Za medalju se borio još jedan marjanovac no bivši europski prvak Lovro Brečić (63 kg) je u četvrtfinalu izgubio od Nijemca Ozkayje (18:22).

Ivana Duvančić je u osmini finala pobijedila Čehinju Hronovu (15:5) da bi u četvrtfinalu posve nadjačala Srpkinju Tijanu Bogdanović (21:10), vlasnicu olimpijskih medalja iz Rija i Tokija. Nakon te senzacionalne pobjede i velikog psihološkog pražnjenja, Ivana je pokleknula pred izvrsnom Španjolkom Parrado (5:15).

Ivanina sestra blizanka Bruna, na putu do odličja imala je još veće prepreke. Bruna je u osmi i finala deklasirala europsku prvakinju i svjetsku doprvakinju Ukrajinku Romoldanovu (21:3) da bi u četvrtfinalu eliminirala i Turkinju Yildirim (27:7), osvajačicu čak šest europskih i svjetskih odličja. Nakon tig podviga Bruni nije ostalo dovoljno snage za još jedno iznenađenje pa je u polufinalu izgubila od brončane olimpijke iz Tokija Izraelke Semberg (9:15).


 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije