Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESRETAN U PSG-U

Broji novac, ali pati - navijači tjeraju Neymara, a suigrači ga ne vole

18.02.2018.
u 22:19

– Tuku ga jer je to jedini način da ga zaustave. On je žrtva svoga talenta – objasnio je Marseilleov Dimitri Payet.

Novcem se ipak ne može kupiti sreća. Plaćaju ga godišnje 36 milijuna eura (100.000 eura dnevno), može zaraditi i čitavih 57 milijuna aktivira li sve bonuse iz ugovora... Ali Neymar je nesretan u Parizu, a to ni brojenje silnih milijuna, a zarađuje više nego Edinson Cavani i Kylian Mbappé zajedno, ne može promijeniti.

U Francuskoj ga tuku

Ugledni francuski sportski dnevnik L’Equipe gotovo svaki tjedan piše o Neymarovu nezadovoljstvu u Parizu koji je počeo doživljavati kao “zlatni kavez”. U momčadi nije prihvaćen, od navijača nije obožavan iako je u 27 utakmica zabio 28 golova, uz još 16 asistencija. Iz utakmice u utakmicu vlastiti mu navijači zvižde, a istovremeno u karijeri nije dobio toliko batina koliko prethodnih mjeseci na travnjacima Ligue 1.

– Tuku ga jer je to jedini način da ga zaustave. On je žrtva svoga talenta – objasnio je Marseilleov Dimitri Payet.

Pitanje je, međutim, koliko je dugo Neymar još spreman trpjeti nogomet grublji od onoga na koji je navikao u La Ligi, pogotovo zbog straha od teže ozljede koja bi mu mogla ugroziti karijeru.

Svlačionica nije oduševljena zbog privilegija u kojima kao prva zvijezda momčadi uživa, zamjeraju mu i što bira utakmice, odnosno što zbog navodnih ozljeda propušta oglede, uglavnom u kupu, koji mu se ne igraju, a tu je i rat s Edinsonom Cavanijem kojega, podržavaju i navijači. Njihov rat oko izvođenja kaznenih udaraca, koji je zaključen dekretom izravno iz klupskog vrha da ta dužnost ubuduće pripada Brazilcu, doživio je kulminaciju prije mjesec dana na utakmici protiv Dijona. Unatoč PSG-ovoj pobjedi 8:0 i iako je zabio četiri te namjestio još dva gola, Neymar je nakon utakmice zvižducima ispraćen s terena. Naime, kod rezultata 7:0 dosuđen je jedanaesterac za PSG, a Neymar loptu nije kolegijalno prepustio Cavaniju iako je jako dobro znao da mu samo jedan gol nedostaje da nadmaši Zlatana Ibrahimovića i postane najbolji strijelac u povijesti PSG-a. I dok se Neymar radovao novom golu, navijači su ga “pozdravljali” zvižducima i povicima “Cavani! Cavani!”.

U Barceloni porušio mostove

Natrag u Barcelonu ne može jer za sobom je porušio sve mostove, pa se Real nameće kao opcija iako je pitanje koliko realna. Nije tajna, Florentino Perez nakon četiri godine mirovanja na nogometnom tržištu sprema novi megalomanski projekt Galacticosa 3 u kojem bi središnje mjesto mogao imati Neymar. Prema tvrdnjama Marce, u Realovim planovima predviđeno je da se taj transfer dogodi u ljeto 2019. Da se nešto “kuha”, dao je naslutiti i kapetan PSG-a Thiago Silva.

– Ne znam hoće li otići u Real, ne mogu govoriti u njegovo ime, ali neke priče u medijima stvarno su istinite.

Desni bočni Reala i Neymarov veliki prijatelj Marcelo uvjeren je da će se najavljeno i ostvariti.

– Želi li Neymar igrati u Realu? Naravno. I sigurno bi se brzo uklopio pa bi bilo sjajno da dođe. On je dobrodošao u Real, svaki vrhunski igrač ovdje je dobrodošao. Mislim da će Neymar igrati za Real jednog dana – rekao je Marcelo nedavno za brazilske medije.

Ali, unatoč Marcelovim željama, svemoćni šef Reala oklijeva, još dvoji je li Brazilac vrijedan rizika. Najveći je Perezov strah da Neymar ne postane novi Ronaldinho koji se isključivo zbog “slatkog života” prekratko zadržao na vrhu.

Komentara 6

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
19:24 19.02.2018.

Smeće od Čovjeka!!! Vidi mu se po licu!!! Lakat Modricu u vrat na Otvaranju Svijetskog Prvenstva 2014!!! Namještena Utakmica sa penalom za Brasil!!!Pokazalo je Karakter ovog tipa!!!

LE
Lester
22:52 18.02.2018.

DESNI bocni Reala Marcelo??!!ko vam pise tekstove.

BM
branko.mihalic1
08:35 19.02.2018.

razmažen do boli i sebican šteta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije