Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukomet

Brođanke nakon četiri godine opet sanjaju prvoligaške snove

'slavonija-11.03.10-slavonski brod -hrvatska -  rn:rukomet--brodske rukometasice (bijele) u nastavku prvenstva igraju kao preporodjene Photo: Ivica Galovic/PIXSELL'
'Ivica Galovic/PIXSELL'
11.03.2010.
u 15:50

Rukometašice Brod Gymnasiuma ovog proljeća igraju kao preporođene. Nakon što su veći dio jeseni provele na začelju ljestvice, Brođanke su se s četiri uzastopne pobjede u nastavku natjecanja probile na peto mjesto drugoligaške ljestvice.

Da stvari u klubu kreću uzlaznom putanjom, vidjelo se već na pripremama, kada je u prijateljskom susretu s osječkim prvoligašem na njegovu parketu rezultat punih 30 minuta bio poravnat. Za zaokret u brodskom ligašu najveće zasluge pridaju Darku Celneru, koji u ulozi savjetnika pomaže trenerici Mladenki Katinić u vođenju ekipe.

– Celnerovim dolaskom ekipa se moralno i fizički podigla. Rad je postao puno zanimljiviji i djevojke su počele redovito dolaziti na treninge, što se ubrzo odrazilo i na rezultate. Priliku za dokazivanje sve češće dobivaju i kadetkinje, što će nam u budućnosti puno značiti jer ćemo na ljeto vjerojatno opet ostati bez dvije djevojke koje završavaju srednju školu i odlaze na fakultet – kaže tajnica Paulina Bodrožić-Selak.

Iako Brođanke već gotovo četiri mjeseca ne znaju za poraz, proboj prema samom vrhu već ove sezone nije realno očekivati zbog prevelikog jesenskog zaostatka. No, već dogodine trebao bi biti ostvaren znatniji rezultatski iskorak, a 2012. označena je kao godina povratka u prvu ligu. Uzme li se u obzir da i dečki iz Broda Konstruktora nezaustavljivo hitaju prema Prvoj B ligi, priča o procvatu brodskog rukometa dobiva sasvim utemeljene obrise.

– U razgovoru smo s nekoliko naših bivših igračica koje bi se već na ljeto trebale vratiti u klub. Uz djevojke koje u ovom trenutku imamo na raspolaganju, to će biti dovoljno za proboj eliti. Nadam se da će to privući publiku, ali i sponzore – ističe Paulina Bodrožić – Selak.

Za razliku od drugih sportskih udruga koje s nestrpljenjem čekaju preseljenje na Vijuš, u Brod Gymnasiumu zadovoljni su sa svojom sadašnjom lokacijom. U neposrednoj blizini sportske dvorane Brod nalaze se tri srednje škole, što igračicama srednjoškolkama olakšava odlazak na trening.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije