Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL LIGA

Brodeur postao rekorder među golmanima

Martin Brodeur
AFP
19.12.2009.
u 08:46

Golman New Jersey Devilsa, 37-godišnji Martin Brodeur, upisao je u petak 1.030. nastup u NHL ligi u domaćoj pobjedi svoje momčadi 4-2 protiv Ottawe.

Brodeur je time postao golman s najviše utakmica u nogama u NHL ligi. Prestigao je Patricka Roya, bivšeg golmana Montreala i Colorada, koji je s obje te momčadi osvojio po dva Stanley Cupa, a u karijeri je u 18 sezona upisao 1.029 utakmica. Brodeur upravo brani u svojoj 16. NHL sezoni, a cijelu je karijeru u istoj momčadi, New Jerseyju.

Inače, bila je ovo deveta uzastopna pobjeda New Jerseyja protiv Ottawe.

Buffalo je, pak, svladao Toronto pred svojim navijačima 5-2, te stigao do osmog uzastopnog trijumfa protiv Maple Leafsa. Ključna je bila druga trećina, koju su Sabresi dobili s 4-0.

Centar Tampa Bayja Vincent Lecavalier upisao je dvije asistencije u gostujućoj pobjedi svoje momčadi protiv St. Louisa 6-3. Lecavalier je dvama dodavanjima u akcijama za gol stigao do brojke od 700 poena (gol ili asistencija) u karijeri. Jeff Halpern i Steven Stamkos bili su dvostruki strijelci za Tampu Bay, koja je napokon ostvarila pobjedu nakon šest poraza u nizu.

Puno razloga za slavlje imali su igrači Chicaga, budući da su kao domaćini svladali Boston 5-4 nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca, te pobijedili Bruinse nakon gotovo šest godina. Vratar Bostona Tim Thomas radio je čuda na golu, obranio 40 udaraca, ali ipak nije mogao sprječiti treći uzastopni poraz svoje momčadi, u kojoj je Čeh David Krejči bio dvostruki stirjelac.

Dodajmo da je Florida kao domaćin pobijedila Carolinu 3-2, dok je Vancouver pred svojim navijačima pobijedio Washington 3-2.

 

NHL liga, petak:

New Jersey – Ottawa 4-2

Buffalo – Toronto 5-2

Florida – Carolina 6-3

St. Louis – Tampa Bay 3-6

Chicago – Boston 5-4 (penali)

Vancouver – Washington 3-2

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije