Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nhl

Brodeur očuvao mrežu netaknutom 103 puta!

Martin Brodeur
AFP
08.12.2009.
u 09:51

Martin Brodeur, vratar New Jerseyja, sačuvao je svoju mrežu netaknutom u ogledu kod Buffala gdje je njegova momčad slavila pobjedu 3:0.

Bilo je to tek drugi put ove sezone da je Brodeur led napustio "čist", no zato je u karijeri to učinio 103. put čime se izjednačio sa svojim legendarnih prethodnikom Terryjem Sawchukom koji je "žario i palio" NHL ligom od 1949. do 1970. godine.

Ruski hokejaš Aleksandr Ovečkin nije igrao posljednje dvije utakmice zbog suspenzije koju je zaradio od lige, a razlog je bila gruba i prljava igra. No, odmah u povratku pokazao je da s pravom nosi etiketu najboljeg igrača lige. Postigao je dva od tri pogotka Washingtona koji se prošetao Floridom i pobijedio Tampa Bay 3:0. Bili su to njegov 17. i 18. pogodak u sezoni, te je na ljestvici strijelaca na petom mjestu.

Upravo su Washington i New Jersey dvije trenutačno vodeće momčadi Istočne konferencije.

Colorado je upisao dvoznamenkasti broj pobjeda u gostima ove sezone. Do desete su došli kod St. Louisa gdje su slavili 4:0. Isti ili veći broj pobjeda u gostima u ligi imaju tek New Jersey, Pittsburgh, Washington, Calgary, San Jose i Los Angeles.

Dvostruki strijelac za Colorado bio je Chris Stewart, a tome je dodao i jednu asistenciju.

NHL liga, ponedjeljak:

Toronto - Atlanta 5:2

Buffalo - New Jersey 0:3

Tampa Bay - Washington 0:3

Florida - Edmonton 2:3 (nakon kaznenih udaraca)

Pittsburgh - Carolina 2:3

Montreal - Philadelphia 3:1

St. Louis - Colorado 0:4

Phoenix - Minnesota 2:0

Los Angeles - Calgary 2:1

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije