Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog mogućih napada

Britanci navijačima: Pazite se rasista na Euru!

Roy Hodgson
Marc Aspland/NI Syndication/PIXSELL
18.05.2012.
u 18:05

Izbornik engleske nacionalne vrste Roy Hodgson tvrdi kako postoji stvarna mogućnost rasističkih napada na europskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj.

Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije službeno su upozorili svoje državljane azijskih i afričkog-karipskog podrijekla da se pripreme na mogućnost rasističkih napada na Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

S obzirom na jačanje straha kako se prvenstvo bliži, ministarstvo je predložilo pojačanu pozornost navijača Engleske. Ustvrdili su kako uvijek postoji mogućnost rasističkih napada bilo gdje gdje igra Engleska.

Službena obavijest britanskog ministarstva vanjskih poslova stiže nekoliko dana nakon objave kako obitelj engleskog reprezentativca Thea Walcotta neće ići na prvenstvo zbog straha pred rasističkim napadima. Izbornik Roy Hodgson izjavio je kako postoji stvarna mogućnost napada i kako je ne treba odbaciti ili umanjiti njezinu mogućnost.

Jedna od zemalja organizatora Ukrajina odbacila je mogućnost rasističkih napada. Ustvrdili su kako par budala ne predstavljaju državu i kako je njihov cilj da svi jednako uživaju u nogometnom spektaklu bez obzira na boju kože ili nacionalnost.

Ključne riječi

Komentara 1

IS
Iskra1
15:33 19.05.2012.

Sve je rasizam! Svaki klub ima igrace drugih nacionalnosti. To je gruba namjerna igra dekoncentracije. Zabranite upotrebu prljavih trikova za dekoncentraciju igraca. Sankcionirajte navijace – kroz kontroliranu prodaju ulaznica, undercover policiju, to je brza skola. Svi zelimo dinamicnu igru iru i navijace, ali ne zelimo razularenu nekulturnu razbijacku rulju. Ne podnosis fer poraz, preorijentiraj se , lijeci se, to nije za tebe. Stroge zakone i sankcije za sudije, jer oni cesto isprovociraju svojom pristranoscu i prikrivenim koruptivnim radnjama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije