Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VAŽNO SLAVLJE

Brekalo: Pobjeda protiv Švicarske pokazala je da su prethodni porazi bili iznimka

Švicarska - Hrvatska
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
08.10.2020.
u 20:11

"Čekaju nas dvije teške utakmice protiv vrhunskih momčadi. Utakmica protiv Švedske je ključna za ostanak u elitnoj skupini Lige nacija. Nadam se da ćemo u najmanju ruku odigrati kvalitetno kao i u St. Gallenu", rekao je igrač Wolfsburga.

Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo istaknuo je da je pobjeda protiv Švicarske bila vrlo važna nakon dva poraza u rujnu, od Portugala (1-4) i Francuske (2-4) u Ligi nacija.

"Ovo je vrlo važna pobjeda za nas poslije dva poraza u rujnu. Željeli smo svima dokazati da je to bila iznimka i da vrijedimo puno više. Zadovoljan sam što su se novi igrači u reprezentaciji pokazali u najboljem svjetlu, a što se mene tiče naravno da sam sretan što sam uspio zabiti gol drugu utakmicu zaredom. Nadam se da ću nastaviti tako i u budućnosti", izjavio je Brekalo.

Švicarska je povela golom Marija Gavranovića u 31. minuti, no svjetski doprvaci su okrenuli rezultat golovima Josipa Brekala (42) i Maria Pašalića (67). Nakon Bradarićeve povratne lopte Brekalo je iz poluvoleja lijevom nogom zatresao mrežu.

 "Ja sam dešnjak i volim igrati na lijevoj strani i probijati se u sredinu na šut desnom nogom, ali u reprezentaciji vrlo često igram na desnoj strani i u zadnja dva susreta zabio sam dva gola lijevom nogom, pa mogu i tu poziciju igrati na vrhunskom nivou", rekao je Brekalo.

Konkurencija na krilnim pozicijama u hrvatskoj reprezentaciji sve je jača.

“Konkurencija te čini boljim, jer se više trudiš i boriš za svoju poziciju. Moj kolega iz mlade reprezentacije Bradarić debitirao je na najbolji način. Njegov nastup nije me iznenadio, jer je vrhunski igrač koji je već drugu godinu standardan u Lilleu. Nadam se da će se i moje druge kolege iz mlade reprezentacije priključiti, jer je prirodno da dolazi do smjene generacija, da dolaze mlađi igrači", napomenuo je Brekalo.

Hrvatsku reprezentacija očekuju utakmice Lige nacija protiv Švedske (11. listopada) i Francuske (14. listopada) na stadionu Maksimir.

 "Čekaju nas dvije teške utakmice protiv vrhunskih momčadi. Utakmica protiv Švedske je ključna za ostanak u elitnoj skupini Lige nacija. Nadam se da ćemo u najmanju ruku odigrati kvalitetno kao i u St. Gallenu", rekao je igrač Wolfsburga.

Dvojica švedskih reprezentativaca, lijevi branič Ludwig Augustinsson (Werder) i veznjak Emil Forsberg (Leipzig) igraju u Bundesligi, kao i Brekalo.

“Poznajem ih obojicu, u posljednjoj utakmici pobijedili smo Werder u gostima, igrao je i Augustinsson. Forsberg je vrhunski igrač, godinama je jedan od ključnih igrača Leipziga, a i ove sezone je u dobroj formi. No, nisu samo njih dvojica kvalitetni, švedska momčad je vrlo dobra i sigurno nam neće biti lako", zaključio je Brekalo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije