Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekcija s Poljuda

Brbić poručio HNS-u: Opet ste iskazali nepoštovanje, ovo potencira antagonizam

Marin Brbić
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/3
12.06.2019.
u 16:33

Donositi jednostrane odluke, nemoguće je i kontraproduktivno, diskreditira one ljude koji su spremni za razgovor i dogovor, a daje za pravo onima koji su isključivo za sukob.

Hrvatski nogometni savez potvrdio je u utorak da će kvalifikacijska utakmica za EURO protiv Mađara biti odigrana na Poljudu. Bila je to želja izbornika Zlatka Dalića, koji je posljednjih dana više puta naglasio da Split vidi kao idealnoga domaćina, odnosno da takvu ideju pozdravljaju i igrači.

U međuvremenu su u Hajduku kazali da su za takvu odluku doznali iz medija, a sada se oglasio i Marin Brbić, predsjednik Uprave Hajduka, koji je jednostranu odluku opisao koja potenitra daljnji antagonizam.

Prenosimo njegovu reakciju u cijelosti:

U pravilu bi odluka o domaćinstvu utakmice nacionalne reprezentacije trebala biti pitanje dogovora između Saveza kao organizatora i Hajduka kao domaćina (bez obzira na to što formalno domaćin može biti i Grad Split kao vlasnik stadiona). Po prvi put, ovakva odluka je donesena bez ikakvih dogovora s Klubom ili, koliko je poznato, gradom domaćinom.

Činjenica je da je šira javnost oko odnosa Saveza prema Hajduku podijeljena, pa donošenje jednostrane odluke pokazuje nepromišljenost, nepoštovanje te potencira antagonizam.

Graditi atmosferu obnove povjerenja i stvaranja preduvjeta za bolje i kvalitetnije odnose u korist svih aktera hrvatskoga nogometa, a pritom donositi jednostrane odluke, nemoguće je i kontraproduktivno, jer diskreditira one ljude koji su spremni za razgovor i dogovor, a daje za pravo onima koji su isključivo za sukob.

Očito je procjena ljudi u Savezu da je ovo pogodan trenutak za potenciranje već postojećih tenzija.

Vrijeme pred nama i konkretne mjere Saveza koje će oblikovati budućnost hrvatskoga nogometa će pokazati je li ova ishitrena jednostrana odluka donesena uistinu pod pritiskom isteka roka za određivanja domaćinstva ili rezultat pogrešne procjene.

Ako je ova odluka donesena odvojeno od tema koje su bile ili tek trebaju biti predmetom razgovora i dogovora o budućnosti hrvatskog nogometa te poštenom i transparentnom odnosu u istome za što je Hajduk itekako zainteresiran, HNS u tom slučaju preuzima isključivu odgovornost za organizaciju utakmice. 

Komentara 41

ZO
zoom
17:10 12.06.2019.

što si je brbljo umislio da on ima pravo u ime cijele Dalmacije odlučiti da reprezentacija ne smije igrati u splitu dok ON to ne dozvoli??! on misli da Bog ili što?? strašno kakav lik!!!! Dalmatinci ustanite i podržite reprezentaciju kontra ovih širitelja mržnje i mraka!!!!

ZA
!zagreb!
16:42 12.06.2019.

Nije Hajduk vlasnik Poljuda.

GI
gismund
17:23 12.06.2019.

bbrbljić sramoti grad split stvarajući neprijateljstvo prema reprezentaciji, hrvatskoj svetinji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije