Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REMI S TUNISOM

Brazilci nevjerojatnim preokretom ostali u igri za drugi krug

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group B - Tunisia v Brazil
KHALED ELFIQI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
17.01.2021.
u 22:41

Golovima Gustava Rodriguesa i Guilhermea Torrianija brazilska reprezentacija je došla do do izjednačenja pet sekundi prije kraja, a Tunižani su još uspjeli uputiti šut za pobjedu.

Skupina B prve faze Svjetskog prvenstva za rukometaše u Egiptu imat će najneizvjesniji rasplet, jer su i nakon dva kola sve četiri reprezentacije u igri za drugi krug, a u nedjelju su Brazilci na nevjerojatan način uspjeli izvući bod u dvoboju s Tunisom, nadoknadivši dva pogotka zaostatka u posljednjih 30 sekundi utakmice.

Golovima Gustava Rodriguesa i Guilhermea Torrianija brazilska reprezentacija je došla do do izjednačenja pet sekundi prije kraja, a Tunižani su još uspjeli uputiti šut za pobjedu. Učinio je to Anouar Ben Abdallah koji je pogodio gredu, a lopta se odbila od podloge i izašla van, iako nije jasno vidljivo da nije prešla gol-crtu.

No, Brazilci su počeli slaviti, a suci su pokazali da pogotka nije bilo.

U drugoj utakmici Španjolska je pobjedom protiv Poljske 27-26 došla na vrh skupine s tri boda. Po dva imaju Poljska i Brazil, a jedan bod ima Tunis. U posljednjem kolu Tunižani moraju pobijediti aktualne europske prvake Španjolce kako bi osigurali plasman u drugi krug, a mogao bi im biti dovoljan i bod u slučaju da Poljska s više od dva razlike pobijedi Brazil.

U skupinama A, C i D po dvije su reprezentacije osigurale plasman u drugi krug i borit će se za prvom mjesto te dodatne bodove koje prenose i sljedeću fazu, dok će se preostale dvije reprezentacije boriti za plasman dalje.

U skupini A Njemčka je imala slobodan dan, jer je reprezentaciju Zelenortske Republike pokosio koronavirus i ostavio sa samo devet raspoloživih igrača. Budu li do utorka neki od pozitivnih igrača uspjeli doći do negativnog rezultata na testiranju, afrička reprezentacija bi se mogla boriti za treće mjesto protiv Urugvaja. U suprotnom će Urugvajci dalje bez borbe. Za prvo mjesto će se očekivano boriti Mađarska i Njemačka.

Ista je situacija i u skupini D, gdje nakon dva kola stopostotan učinak imaju Danska i Argentina, a za treće mjesto će se boriti Bahrain i DR Kongo.

U skupini C Hrvatska i Katar su osigurali plasman dalje, a u utorak će igrati utakmicu za prvo mjesto i važne bodove koje će prenijeti u sljedeću fazu. Japan i Angola će se boriti za treće mjesto, s time da je Japancima za ostvarenje tog cilja dovoljan i bod.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije